Main Content

KOMENTÁR: Gabby, je čas na zmenu!

nedeľa, 31. marec 2013 12:54 | Autor: Jakub Mihálik

KOMENTÁR: Gabby, je čas na zmenu!
KOMENTÁR: Gabby, je čas na zmenu! | zdroj: foto TASR

Slovenský hokejový útočník Marián Gáborík v súčasnosti nezažíva práve najlepšie obdobie svojej kariéry, keď sa v drese New Yorku Rangers trápi tak, ako sa ešte nikdy netrápil. Viacero ukazovateľov indikuje jeho prestup do iného dresu. Je čas na zmenu?

Komentár Jakuba Mihálíka

Šesť gólov v 33 zápasoch veru nie je bilancia hodná snajpra Gáboríkovho formátu. Priznajme si, Marián hrá v tejto sezóne podpriemerne. Akoby sa však už zabudlo, kto bol v minulej sezóne najlepším strelcom Rangers a tretím najlepším v NHL so 41 presnými zásahmi. Gáborík je momentálne v drese Rangers ako štvaná zver.

Gabby v závere minulej sezóny utrpel zranenie a spolu s lock-outom bol mimo hry viac ako pol roka. Zraneniami často sužovaný hráč v minulosti niekoľkokrát zažil podobnú situáciu a vždy mu chvíľu trvalo, kým sa do obvyklej streleckej formy dostal. V New Yorku však slovo trpezlivosť nepoznajú, a preto je na Gáboríka pravidelne médiami, trénermi a fanúšikmi vyvíjaný neúmerne vysoký tlak. Tlak, ktorý v Big Apple zlomil nejedného velikána.

Určite, ako vysoko platený hráč musí, najmä v Zámorí, tlak zvládnuť. Rangers sú však neslávne známi svojim „umením“ zaobchádzať so svojimi hviezdami. Na rade je náš reprezentant. Nedôvera trénera Tortorellu sa prejavuje po každej päťzápasovej šnúre bez gólu, čo na pohode žiadneho hráča nepridá. Preraďovanie z formácie do formácie, nenasadzovanie do posledných tretín, v čase, keď hráč potrebuje čo najviac pobytu na ľade, potupenie nasadením do štvrtej formácie. Tortorella naoko skúša všetky možnosti, kam Gáboríka postaviť, no nikdy pri novom variante neostane nadlho. Skutočne dobrý ťah, ako utužiť chémiu mužstva.

Tortorella si dokonca Gáboríka predvoláva na koberček a takáto interná informácia, ktorá narušuje pohodu celého mužstva, sa dostáva prakticky okamžite do médií. Gáborík sa trápi, Gáborík je na odstrel, Gáboríka treba vymeniť. Nuž, keď ho nechcete, vaša chyba. Marián, v New Yorku ti ruže nekvitnú, je čas na zmenu. Na zmenu do tímu, kde si vedia svoje hviezdy vážiť, do tímu s trpezlivosťou, do tímu, kde znovu nájdeš chuť k hokeju.

Engerio Widget

Embed Code
<div id="engerio-widget-horizontal-44d779c5-d6bd-4c77-bfd4-aca9377add89" data-eWidget="44d779c5-d6bd-4c77-bfd4-aca9377add89" data-eType="horizontal" data-eListener="true"></div>