Main Content

Správy dňa z NHL a KHL (1.4.)

pondelok, 1. apríl 2013 11:14 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL a KHL (1.4.)
Správy dňa z NHL a KHL (1.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín.

PITTSBURGH: Kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby je opäť zranený po tom ako ho do tváre zasiahla strela Brooksa Orpika. Crosby mal už podstúpiť operáciu, keď podľa viacerých zdrojov utrpel zlomeninu čeľuste. Možný dátum jeho návratu na ľad je zatiaľ neznámy.

ST. LOUIS: Svoj krok poslať gólmana Briana Elliotta na farmu do Peorie si manažment Saint Louis Blues rozmyslel a do Peorie sa sťahuje Jake Allen. V prvom tíme Blues v NHL tak budú o miesto v zostave bojovať Jaroslav Halák s Brianom Elliottom.

NY RANGERS:
O rozruch v zámorí sa postaral bývalý hokejista New Yorku Rangers Sean Avery, ktorý si pustil ústa na špacír a trénera New Yorku Rangers Johna Tortorellu vyzval k jeho odstúpeniu a zároveň ho nazval klaunom.

SAN JOSE: Podľa zámorských informácií sa vedenie klubu zo San Jose Sharks snaží o výmenu svojho útočníka Ryana Clowea, ktorý by mohol byť vymenený ešte pred uzávierkou prestupového obdobia.

MONTREAL: Českého obrancu Tomáša Kaberleho si z listiny voľných hráčov nevybral žiadny tím a tak mohol byť Kaberle preradený na farmu do Hamiltonu, vedenie „Habs“ sa však rozhodlo ponechať si „kabelku“ v prvom tíme.

MONTREAL
: Premiéru v NHL absolvoval obranca Nathan Beaulieu, ktorého vedenie Montrealu Canadiens draftovalo pred dvomi rokmi a dalo mu šancu vo víkendovom súboji s New Yorkom Rangers.

ČEĽJABINSK: Traktor Čeľjabinsk sa nevzdáva svojho sna o účasti vo finále Gagarinovho pohára. V Kazani Traktor zvíťazil 2:1 po predĺžení a znížil stav série na 3:2. Najbližšie meranie síl týchto súperov sa uskutoční v utorok o pätnástej hodine.