Main Content

NHL: Obranca Bouwmeester z Calgary k Halákovi do St. Louis

utorok, 2. apríl 2013 10:30 | Autor: TASR

St. Louis 2. apríla (TASR) - Výpredaj hokejového klubu zámorskej NHL Calgary Flames pokračuje. Po kapitánovi Jarome Iginlovi, ktorý pred pár dňami zamieril do Pittsburgu Penguins, prestúpil obranca Jay Bouwmeester do St. Louis. "Plamene" výmenou získali právo výberu v 1. kole draftu 2013, obrancu z nižšej súťaže Marka Cundariho a brankára Reta Berru hrajúceho vo Švajčiarsku.

Generálny manažér Calgary Jay Feaster uviedol, že transfer iniciovalo vedenie Flames, nie samotný hráč. "Požiadali sme ho o zoznam tímov, do ktorých by chcel prestúpiť, ale on žiadny nepožadoval," uviedol Faster. "V posledných týždňoch sme sa s Jayom veľa rozprávali na túto tému. Vycítili sme, že asi nemáme veľkú šancu podpísať s ním v lete novú zmluvu. Preto sme to od začiatku iniciovali."

Dvadsaťdeväťročný Bouwmeester odohral 750 stretnutí v základnej časti, ale ani jeden v play-off Stanleyho pohára. Dvojnásobný majster sveta od roku 2002 pôsobil v dvoch kluboch - Floride Panthers a Calgary Flames. V doterajšej kariére zaznamenal 71 gólov a 229 asistencií. "Myslím, že Jayov štýl hry je presne to, čo sme hľadali," povedal generálny manažér Blues Doug Armstrong. "Jordan (Leopold) je dôležitou súčasťou našich plánov posunúť sa dopredu, ale nevlastníme práva na jeho prestup po sezóne. To však už neplatí v prípade Jaya Bouwmeestera."