Main Content

Pred štvrťfinále Ligy majstrov: PSG - Barcelona, Bayern - Juventus

utorok, 2. apríl 2013 11:05 | Autor: Jakub Vaverka

Pred štvrťfinále Ligy majstrov: PSG - Barcelona, Bayern - Juventus
Pred štvrťfinále Ligy majstrov: PSG - Barcelona, Bayern - Juventus | zdroj: foto TASR

Prinášame vám servis k dnešným otváracím zápasom štvrťfinále Ligy majstrov Bayern Mníchov- Juventus Turín a PSG - FC Barcelona.

BAYERN MNÍCHOV - JUVENTUS TURÍN
20:45, Allianz Arena



Bayern Mníchov sa do štvrťfinále dostal po tŕnistom postupe cez londýnsky Arsenal. Bavori v prvom zápase na Emirates Stadium vyhrali poľahky 3:1 a nič nenasvedčovalo tomu, že by mali mať s postupom do ďalšej fázy nejaký problém. Opak bol však pravdou. Anglickí Kanonieri v metropole Bavorska zvíťazili 2:0 a keby mali o kúsok viac šťastia, tak mohol byť nemecký gigant z hry vonku.

Juventus dostal do osemfinále za súpera škótsky Celtic, s ktorým urobil takpovediac krátky proces. V úvodnom meraní síl v Celtic Parku Zebry vyhrali 3:0 a v domácej odvete si postup postrážili výsledkom 2:0.

Naposledy sa Stará Dáma s Bayernom stretla v skupinovej fáze Champions League, keď 8. decembra 2009 čierno-bieli prehrali na svojom štadióne vysoko 1-4. Bayern vtedy skončil v tabuľke na druhej priečke, pričom Juventus po skupinovej fáze z Ligy majstrov vypadol. Prekvapujúcim víťazom základnej skupiny bolo vtedy francúzske Bordeaux.



V Allianz Arene je dnes miernym favoritom domáci gigant, ktorý má Bundesligovy titul skoro vo vrecku a hrá v absolútnej pohode. Na druhej strane zverenci Antonia Conteho vybehnú v rozostavení 3-5-2, vďaka ktorému sú veľmi  pružní a dokážu udrieť z každej šance.

Na tento zápas si môžete staviť aj v našej tipovacej lige. Na výhru Bavorov je vypísaný kurz 1,65, na remízu 3,60 a na víťazstvo talianskeho celku dokonca 4,65. My sa prikláňame k tomu, že Juventus v Nemecku neprehrá so sympatickým kurzom 2,03.

PARÍŽ SAINT GERMAIN - FC BARCELONA
20:45, Park Princov



Paríž Saint Germain v osemfinále čelil španielskemu prekvapeniu z Valencie, no Netopiere obrazne povedané vypadli už v domácom zápase, keď prehrali s PSG 1:2. V odvete v metropole Francúzska španielsky tím viedol 1:0, no domácim sa podarilo zásluhou Lavezziho vyrovnať a ďalej putoval líder francúzskej Ligue 1. Barcelona prehrala  svoj úvodný zápas vyraďovacej fázy na San Sire 0:2 a pred odvetou v postup katalánskeho giganta verila už iba hŕstka najvernejších fanúšikov. Barcelona však podala na Camp Nou famózny výkon a svojho súpera zmietla z ihriska po výhre 4:0.

Katalánci sa s Parížanmi stretli vo vzájomnom zápase iba trikrát v histórii. Dvakrát v roku 1995, keď sa zrodila remíza 1-1 a výhra PSG 2:1 a naposledy pred rokom v priateľskom zápase pred začiatkom aktuálnej sezóny.  Barcelona vyhrávala po góloch Messiho a Rafinhu už 2:0, no PSG dokázalo vyrovnať zásluhou Ibrahimoviča a Camaru. Zápas dospel až do penaltového rozstrelu, v ktorom boli úspešnejší hostia z Barcelony.



Favoritom pred úvodným meraním síl je španielska Barcelona, ktorá v odvete s ACM ukázala svoju silu. Na druhej strane bude stáť odhodlaný domáci tím na čele s hviezdnym Zlatanom Ibrahimovičom, ktorý na Katalánsko nemá najlepšie spomienky.

Samozrejme, aj na tento duel si môžete staviť v našej tipovacej lige, kde sa prikláňame k tomu, že po 45 minútach bude na ukazovateli skóre svietiť nerozhodný stav (kurz 2,22).