Main Content

NHL: Králi z Los Angeles získali skúseného Regehra z Buffala

utorok, 2. apríl 2013 13:30 | Autor: TASR

Los Angeles 2. apríla (TASR) - Vedenie hokejového klubu zámorskej NHL Los Angeles Kings si vyžiadalo z Buffala Sabres skúseného kanadského obrancu Robyna Regehra. Za víťaza Svetového pohára z roku 2004 putuje opačným smerom právo výberu v 2. kole draftu v rokoch 2014 a 2015.

Obhajca trofeje Stanleyho pohára hľadal adekvátnu náhradu za dvojicu obrancov Willie Mitchella a Matta Greena, ktorí sú zranení. Obaja zrejme v tejto sezóne už do hry v drese Kings nezasiahnu. Regehr, ktorý je aj vicemajstrom sveta z roku 2005, pôsobil v NHL aj v tíme Calgary Flames. Tridsaťdvaročný hokejista bude mať po skončení sezóny štatút neobmedzeného voľného hráča.

Regehr má v tejto skrátenej sezóne zatiaľ na konte len dve asistencie, ale pravidelne trávi na ľade okolo 18 minút, pričom ho tréneri nasadzujú na presilovky aj hru v oslabení. Regehr, ktorého si v roku 1998 vybralo v 1. kole draftu Colorado Avalanche, odohral v NHL doteraz 931 stretnutí. Na konte má aj 170 kanadských bodov, 879 trestných minút a 14 plusových bodov. V play off Stanleyho pohára má na konte 41 odohratých duelov.