Main Content

Futbal-MS-kval.: Mihajlovič je pripravený odstúpiť, pokiaľ Srbi nepostúpia na MS

utorok, 2. apríl 2013 16:30 | Autor: TASR

Belehrad 2. apríla (TASR) - Tréner Siniša Mihajlovič skončí pri kormidle srbskej futbalovej reprezentácie, pokiaľ sa jeho tímu nepodarí postúpiť na budúcoročné majstrovstvá sveta v Brazílii.

Štyridsaťštyriročný kouč, ktorý čelí vo svojej krajine ostrej kritike, v rozhovore pre denník Večernje Novosti uviedol, že je rozhodnutý v novembri po konci kvalifikácii odstúpiť zo svojho postu. Balkánci majú už len teoretickú šancu na postup na MS, v kvalifikačnej A-skupine im patrí tretia priečka s deväťbodovým odstupom na vedúcu dvojicu Belgicko a Chorvátsko.

"Matematicky sme stále v hre a nech sa stane čokoľvek, chceme v každom zo zvyšných zápasov zvíťaziť. Ak nepostúpime, tak sa vzdám svojej funkcie, presne ako som to sľúbil, keď som nastúpil na tento post," cituje agentúra Reuters slová niekdajšieho obrancu a špecialistu na priame kopy, ktorý v roku 1991 ako hráč dobyl s Crvenou zvezdou Belehrad Európsky pohár majstrov (EPM).

Mihajlovič sa ujal reprezentačného kormidla vlani v máji, zo šiestich kvalifikačných zápasov dokázali však jeho zverenci vydolovať len sedem bodov.