Main Content

Graňák najlepším obrancom KHL v mesiaci marec!

utorok, 2. apríl 2013 17:30 | Autor: TASR

Graňák najlepším obrancom KHL v mesiaci marec!
Graňák najlepším obrancom KHL v mesiaci marec! | zdroj: TASR

Moskva 2. apríla (TASR) - Slovenského reprezentanta Dominika Graňáka vyhlásili v Kontinentálnej hokejovej lige za najlepšieho obrancu mesiaca marec. Informovala o tom oficiálna internetová stránka nadnárodnej súťaže.

Dvadsaťdeväťročný zadák Dinama Moskva strelil v 11 marcových zápasoch dva góly, ku ktorým pridal rovnaký počet asistencií, pričom štatistiky si obohatil aj o šesť plusových bodov. Zároveň úradujúcemu šampiónovi pomohol postúpiť do finále play off.

Za najlepšieho brankára mesiaca určila príslušná komisia Michaela Garnetta z Traktoru Čeľabinsk. Kanaďan si v uplynulých 13 vystúpeniach až päťkrát udržal čisté konto, pričom inkasoval v priemere 1,61 gólu na zápas pri úspešnosti zásahov 94,6 percent. Takisto sa postaral o nový rekord KHL, keď ťahal šnúru 211 minút a 41 sekúnd bez inkasovaného gólu.

Titul najlepšieho útočníka patrí Viktorovi Tichonovovi mladšiemu z SKA Petrohrad, vnuk legendárneho sovietskeho trénera Viktora Tichnova staršieho nazbieral v deviatich marcových stretnutiach deväť gólov a päť asistencií, ku ktorým pridal šesť plusiek. Najlepším nováčikom sa tretí mesiac v rade stal Valerij Ničuškin (Traktor Čeľabinsk), ktorý v 13 dueloch zaznamenal päť kanadských (4+1) a dva plusové body.