Main Content

NHL: "Blesky" vymenili obrancu Bergerona do Caroliny,Hall sa vracia do Tampy Bay

utorok, 2. apríl 2013 18:30 | Autor: TASR

Raleigh 2. apríla (TASR) - Vedenie klubu NHL Tampa Bay Lightning poslalo v utorok obrancu Marca-Andreho Bergerona do konkurenčnej Caroliny výmenou za útočníka Adama Halla a voľbu v siedmom kole draftu. Informovala o tom oficiálna webstránka zámorskej hokejovej profiligy.

Tridsaťdvaročný Bergeron dostal v skrátenom ročníku šancu len v dvanástich stretnutiach základnej časti, v ktorých nazbieral jeden gól a štyri asistencie, zvyšné zápasy strávil na tribúne. Ofenzívne ladený bek počas 477 duelov v NHL zaznamenal celkovo 82 gólov a 149 asistencií.

Hall, ktorý si v 26 tohtosezónnych súbojoch pripísal štyri asistencie, sa vracia do dobre známeho prostredia. Po linke Tampa Bay - Carolina sa sťahoval už v polovici marca, vtedy si ho Hurricanes stiahli z listiny nechránených hráčov, kam ho predtým "blesky" umiestnili ako nadbytočného. Teraz sa im však 32-ročný Hall hodí, keďže pre zranenia chýbajú floridskému tímu hneď piati útočníci základnej zostavy - kapitán Vincent Lecavalier, Ryan Malone, Nate Thompson, B.J. Crombeen a Pierre-Cedric Labrie.