Main Content

Futbal: Dukla B. Bystrica - AS Trenčín 0:0 v 24. kole CL

utorok, 2. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

Dukla B. Bystrica - AS Trenčín 0:0

Rozhodca Leško, ŽK: Brašeň, Pančík - Kubík, ČK: 90+. Adi, 860 divákov.

Dukla B. Bystrica: Boroš - Turňa, Poljovka, Adámik, Savič - Brašeň (81. Považanec), Hlinka, Pančík, Hučko - Slančík (89. Šovčík), Peňaška (75. Vrána)

AS Trenčín: Volešák - Čögley, Da Silva, Bednárik - Baez - Mazan (87. Ďuriška), Lobotka, Štefánik (75. William), Mazáň - Adi, Kubík

Na Štiavničky síce veľa divákov nezavítalo, no na pomerne dobrom teréne sa hral svieži futbal, a tak mohli aj ľutovať. V prvom polčase si viac zaslúžili ísť do vedenia hostia, najmä preto že spálili najväčšiu šancu. V 29. min po centri Kubíka sa hlavou oprel do lopty Adi a trafil ľavú žrď Borošovej bránky. Prvá príležitosť sa však zrodila oveľa skôr, keď úvodnú desaťminútovku zakončil pokus hosťujúceho Kubíka, ktorú v poslednej chvíli zblokoval Adámik. Trenčania sa častejšie dostávali do nádejného zakončenia a najmä z Kubíka vyžarovala chuť sťažiť Borošovi brankársky život. Snahu po góle nebolo možno uprieť ani Adimu, okrem žrde sa v 35. min uvoľnil s otočkou a prinútil Boroša k zákroku. Domáci vychádzali z pozornej obrane, v ktorej svojím 400. zápasom v lige vyčnieval najskúsenejší Poljovka. Dukle štrajkovala najmä finálna fáza poznačená nepresným zakončením. V 20. min brejk Slančíka nezužitkoval Turňa so strelou ponad a onedlho Slančík prvýkrát, no slabúčko, trafil medzi tri žrde. V prvom polčase stihol ešte Peňaška hlavičkou natiahnuť Volešáka v bránke a účet príležitostí zavŕšil v 43. min asi z ôsmich metrov nepresným pokusom vedľa domáci Pančík. Po zmene strán to bol práve Pančík, ktorý v 48. min vystrašil Volešáka strelou po zemi spoza šestnástky. Vzruch priniesla aj hrúbka brankára Volešáka, pri rozohrávke nastrelil v 59. min Slančíka, stihol však ešte zakročiť. Predčasne sa z gólu tešili diváci v 60. min, no schladila ich ofsajdová zástavka rozhodcu. Tlak domácich narastal o to viac, o čo sa Trenčania dopúšťali nepresností. Po rohu Hlinku skončila lopta s pomocou brankára Volešáka v 68. min na žrdi, gól mal na nohe aj Brašeň o minútu neskôr po vyrazenej strele Slančíka, mieril však vedľa. Obe mužstvá sa vo zvyšnom čase prekonávali v bojovnosti, na strelenie gólu však mali príliš ďaleko.