Main Content

NHL: Dallas chce vymeniť Jágra, najväčším záujemcom Chárov Boston

utorok, 2. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

Dallas 2. apríla (TASR) - Fenomenálny český hokejista Jaromír Jágr zrejme nedokončí sezónu v tíme NHL Dallas Stars. Podľa uznávaného komentátora Pierrea LeBruna z ESPN sa generálny manažér dallaských "hviezd" Joe Nieuwendyk rozhodol zbaviť svojho najproduktívnejšieho hráča a ponúka ho ostatným klubom na výmenu.

Vedenie Stars si uvedomilo, že šance na postup do play off sa po pondelkovej prehre 0:4 s Anaheimom výrazne znížili a že nemá význam držať v kádri hráčov, ktorým sa po sezóne končí zmluva. Stars momentálne čakajú na ponuky, aby získali čo najväčšiu protihodnotu.

Dá sa čakať, že Jágr, ktorý v 34 dueloch základnej časti zaznamenal 26 bodov (14+12), zamieri do Východnej konferencie, lebo kluby len neradi posilňujú priamych konkurentov. Podľa ESPN je hlavným kandidátom na získanie legendárneho útočníka s číslom 68 Boston Bruins, tím vedený slovenským kapitánom Zdenom Chárom minulý týždeň prehral s Pittsburghom boj o veteránov Brendena Morrowa a Jaromea Iginlu.

Už skôr prejavili záujem o Jágra aj "diabli" z New Jersey, ktorým sa zranil ruský kanonier Iľja Kovaľčuk. Medzi kandidátov patrí podľa zámorských médií aj Philadelphia, kde Jágr úspešne pôsobil v minulom ročníku. Pritom ešte pred pár dňami sa hovorilo, že Stars si chcú hviezdneho krídelníka upísať na ďalšiu sezónu, veľkonočné prehry s dvojicou kalifornských tímov však otočili kurz o 180 stupňov.