Main Content

Clowe novým spoluhráčom Gáboríka v NY Rangers

streda, 3. apríl 2013 07:30 | Autor: TASR

Clowe novým spoluhráčom Gáboríka v NY Rangers
Clowe novým spoluhráčom Gáboríka v NY Rangers | zdroj: TASR

New York 3. apríla (TASR) - Novým spoluhráčom slovenského hokejistu Mariána Gáboríka v klube NHL New York Rangers sa stal útočník Ryan Clowe, ktorého "jazdci" získali v noci na stredu zo San Jose výmenou za tri draftové voľby.

O trejde Clowea sa hovorilo už dlhšiu dobu. Tridsaťročný krídelník v troch sezónach po sebe prekonal päťdesiatbodovú hranicu, no v základnej časti prebiehajúceho skráteného ročníka sa zatiaľ herne trápi, keď ešte nedal gól. V 28 vystúpeniach nazbieral len 11 asistencií. Rangers veria, že Clowe po výmene oživí svoje ofenzívne inštinkty a pomôže mužstvu postúpiť do play off. "Ryane v sebe zahŕňa kombináciu sily, zručnosti a tvrdosti. Jeho vodcovské schopnosti a charakter z neho robia úžasnú posilu pre našu organizáciu na ľade i mimo neho," vyslovil sa na adresu novej akvizície generálny manažér "jazdcov" Glen Sather.

Ako informovala oficiálna webstránka profisúťaže, Sharks obdržali od Newyorčanov voľbu v druhom a treťom kole tohtoročného draftu plus podmienenú voľbu v budúcoročom draftu. V prípade, že Clowe po sezóne predĺži zmluvu s klubom z Manhattanu alebo Rangers postúpia cez prvé dve kolá play off, zmení sa voľba na druhokolovú, v opačnom prípade si budú "žraloci" vyberať v piatom kole.