Main Content

Video: Kopecký skóroval, Chára a Sekera s asistenciou

streda, 3. apríl 2013 07:30 | Autor: TASR

Video: Kopecký skóroval, Chára a Sekera s asistenciou
Video: Kopecký skóroval, Chára a Sekera s asistenciou | zdroj: TASR

New York 3. apríla (TASR) - Séria 15 víťazných zápasov hokejistov Pittsburghu Penguins v zámorskej NHL sa skončila v noci na stredu, keď Pens v domácej hale prehrali s Buffalom 1:4. V drese hostí pomohol k cennému triumfu jednou asistenciou slovenský obranca Andrej Sekera.

V Consol Energy Center domácemu výberu nestačil ani prvý gól Jarome Iginlu v novom drese, keď mu výrazne chýbal kapitán a najproduktívnejší hráč ligy Sidney Crosby. Ten utrpel zlomeninu sánky a chýbať bude nešpecifikované obdobie. Penguins v ich prvom aprílovom zápase prehrali a počet ich víťazných súbojov za sebou sa zastavil na čísle 15, len dva zápasy od ich vlastného rekordu z roku 1993.

Do streleckej listiny sa zapísal v súboji Floridy v Tampe slovenský útočník Tomáš Kopecký, ktorý tak pomohol k výhre 3:2 po samostatných nájazdoch. Kopecký otvoril skóre zápasu dorážkou v presilovke v 9. minúte a bol to pre neho už 13. presný zásah v skrátenom ročníku profiligy.

Boston, ktorý získal hviezdneho Jaromíra Jágra z Dallasu, zdolal doma Ottawu 3:2 aj vďaka deviatej asistencii kapitána Zdena Cháru v sezóne. Stratil však Patrice Bergerona, ktorý sa zranil v súboji s ottawvským Colinom Greeningom. Washington Capitals otočil aj vďaka dvom gólom Alexandra Ovečkina a Mike Greena zápas v Caroline, kde vyhral 5:3, domácim nepomohol ani hetrik Čecha Jiřího Tlustého.

výsledky:

Boston - Ottawa 3:2 (za domácich Z. Chára 0+1), NY Islanders - Winnipeg 5:2, Carolina - Washington 3:5, Tampa Bay - Florida 2:3 pp a sn (za hostí T. Kopecký 1+0), Nashville - Colorado 3:1, Pittsburgh - Buffalo 1:4 (za hostí A. Sekera 0+1), Phoenix - Los Angeles 3:1