Main Content

NHL: Pitkänena po náraze na mantinel vyniesli na nosidlách, v sezóne dohral

streda, 3. apríl 2013 09:30 | Autor: TASR

Raleigh 3. apríla (TASR) - Fínsky hokejový obranca Joni Pitkänen nedohral utorkový zápas NHL, v ktorom jeho Carolina na domácom ľade prehrala s Washingtonom 3:5. Elitného zadáka museli po náraze na mantinel odniesť z ľadu na nosidlách, podľa prvotných správ má zlomený členok a sezóna sa pre neho predčasne skončila.

Na konci druhej tretiny rozhodcovia avizovali zakázané uvoľnenie hostí. Pitkänen pri korčuliarskom súboji s Troyom Brouwerom v snahe dotknúť sa ako prvý puku a získať pre svoj tím vhadzovanie v útočnom pásme nestihol včas zabrzdiť a nekoordinovane narazil do mantinelu. Nasledoval pád, po ktorom sa obranca Hurricanes niekoľko minút zvíjal na ľade v bolestiach držiac si poranené miesto. Nakoniec ho museli z hracej plochy odniesť na pojazdných nosidlách.

Pitkänen, ktorý v 21 zápasoch ročníka dosiahol gól a osem asistencií, sa neskôr podrobil v miestnej nemocnici lekárskym vyšetreniam. Zlomený členok ho podľa TSN vyradí na najbližšie tri mesiace. Dvadsaťdeväťročný severan má v posledných rokoch veľkú smolu na zranenia, v uplynulých dvoch mesiacoch vynechal 14 stretnutí pre problémy v dolnej časti tela.