Main Content

Pred štvrťfinále LM: Real Madrid - Galatasaray, Malaga - Dortmund

streda, 3. apríl 2013 11:31 | Autor: Jakub Vaverka

Pred štvrťfinále LM: Real Madrid - Galatasaray, Malaga - Dortmund
Pred štvrťfinále LM: Real Madrid - Galatasaray, Malaga - Dortmund | zdroj: foto TASR

Po včerajších strhujúcich zápasoch v Paríži a Mníchove vám prinášame servis k dnešným zvyšným úvodným štvrťfinálovým zápasom Ligy majstrov Medzi Malagou a Dortmundom a Realom Madrid a Galatasarayom Istanbul.

MALAGA CF - BORUSSIA DORTMUND
20:45, La Rosaleda



Zápas Malagy s Dortmundom sa dá s dávkou „nadsázky“ označiť ako duel čiernych koní prebiehajúceho ročníka. Obe mužstvá vstupovali už do skupinovej fázy s neveľkými očami, no nakoniec to dotiahli medzi najlepšiu osmičku starého kontinentu. Cesta Malagy do štvrťfinále viedla cez favorizované FC Porto, na ktorého pôde Španieli prehrali 1:0. V domácej odvete však k obratu zavelil krásnym gólom talentovaný Isco a Malaga sa po výhre 2:0 radovala z postupu medzi TOP 8.

Dortmund nastúpil v arktickej zime v Donetsku proti Šachťaru, kde uhral remízu 2:2 a na domácej pôde pred fantastickými fanúšikmi zvíťazil bez väčších starostí 3:0. U Dortmundu treba nepochybne spomenúť aj to, že v skupinovej fáze vyhral skupinu s Realom Madrid, Ajaxom a Manchestrom City.

V doterajšej histórii sa obe mužstvá ešte nestretli ani raz, no futbaloví fajnšmekri sa na ich vzájomné stretnutie veľmi tešia. O niečo väčším favoritom sú hostia, aj keď Malaga už neraz ukázala, že veľké mená ju nevystrašia. Okrem iného v domácej lige na svojom trávniku zdolala aj hviezdami nabitý Real Madrid 3:2.

V našej tipovacej lige sú tipy na tento duel viac menej vyrovnané. Na výhru Malagy je vypísaný kurz 2,97, na víťazstvo Dortmundu 2,22 a na remízu 3,20. Práve k nerozhodnému výsledku sa prikláňame aj my.


REAL MADRID- GALATASARAY ISTANBUL

20:45, Santiago Bernabeu



Real Madrid mal spomedzi tímov, ktoré postúpili do štvrťfinálových duelov, pravdepodobne najťažší osemfinálový žreb. Najprv doma remizoval s Manchestrom United 1:1 a na Old Trafford prehrával po vlastnom góle Ramosa 0:1. Do odvetného  zápasu však výrazne zasiahol rozhodca Cakir, ktorý prísne vylúčil domáceho Naniho, čo znamenalo obrat v stretnutí. Netrvalo dlho a za Pusinky skórovali Modrič a Cristiano Ronaldo a Biely Balet sa tak mohol radovať z postupu medzi osem najlepších.

Galatasaray v osemfinále nemal veľké oči a po domácej remíze 1:1 so Schalke išiel do Nemecka s malou dušičkou. Turecké mužstvo však vo Veltins Arene ukázalo srdce a zvíťazilo v prestrelke 3:2. V tomto dvojzápase sa vo veľkom ukázali kvality nových posíl klubu Sneijdera a najmä Drogbu. Galatasaray naznačil, že so svojim aktuálnym mužstvom je konkurenciou pre každého. Napriek tomu ostal po štvrťfinálovom žrebe, ktorý mu prisúdil Real Madrid, poriadne sklamaný.

Real Madrid sa stretol s Galatasarayom dovedna štyrikrát. V roku 2000 v rámci Európskeho superpohára turecký veľkoklub senzačne zvíťazil 2:1, o rok na to vo vyraďovacej fáze Champions League Galat vyhral doma 3:2, no vonku prehral 0:3 a zo súťaže vypadol. Nateraz posledný vzájomný zápas dnešní súperi odohrali 24. augusta 2011, kedy Biely Balet vyhral 2:1.

V našej tipovacej lige je jasným favoritom Real Madrid s kurzom 1,17, čo potvrdzujú aj papierové predpoklady. Na remízu si môžete staviť s kurzom 6,60, na výhru hostí až s “krásnym“ kurzom 17. My sa prikláňame k mierne riskantnej remíze po prvom polčase s kurzom 3,27.