Main Content

Vodné pólo: Slováci na úvodný turnaj kvalifikácie ME 2014 do Gruzínska

streda, 3. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Košice 3. apríla (TASR) - Slovenská mužská vodnopólová reprezentácia v stredu odcestovala na prvý turnaj kvalifikácie o postup na budúcoročné ME do gruzínskeho Tbilisi. Hlavný tréner Pavol Sirotný sa bude od 4. do 7. apríla spoliehať aj na päticu legionárov a o dôležité kvalifikačné body spoločne s nimi zabojuje i Gejza Gyurcsi, ktorý sa do národného tímu vrátil po ôsmich rokoch. Slováci si zmerajú sily s domácim výberom Gruzínska, Poľskom, Českom a Veľkou Britániou.

"Po treťom turnaji nasleduje druhá fáza kvalifikácie. Víťazi skupín budú hrať doma-vonku s 10. - 12. mužstvom z predchádzajúcich ME a druhé tímy v kvalifikačnej skupine so 7. - 9. družstvom. Na posledných ME boli na 7. - 9. mieste Španielsko, Rumunsko, Chorvátsko a na 10. - 12. Holandsko, Macedónsko a Turecko. Čiže cieľom je prvé miesto v skupine, aby sme v druhej fáze kvalifikácie narazili na prijateľnejšie mužstvá," uviedol pre TASR člen výkonného výboru SZVP Štefan Šmihuľa a dodal: "SZVP sa ako organizátor zaujíma o jesenný termín 3. turnaja, ktorý by sme chceli zorganizovať v Košiciach." Zaujímavosťou je fakt, že v súboji proti Česku nastúpia proti sebe otec so synom. Tréner českého výberu Karel Faměra a jeho syn Martin v čiapočke slovenského národného tímu.

nominácia vodnopólovej reprezentácie SR na 1. turnaj kvalifikácie v Tbilisi:

brankári: Michal Gogola (Oradea/Rum.), Lukáš Kozmér (Slávia UK Bratislava)

hráči v poli: Lukáš Ďurík, Alexander Nagy, Miroslav Grutka (všetci ČH Hornets Košice), Peter Nedbal, Gejza Gyurcsi (obaja Slávia UK Bratislava), Marek Tkáč (NCHZ Nováky), Marek Molnár (ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto), Andrej Janíček (CNM Charenton/Fr.), Martin Faměra (Olympic Nice/Fr.), Martin Mravík (CN d'Aix-les-Bains/Fr.), Kristián Polovic (Honvéd Budapešť/Maď.)

realizačný tím: Pavol Sirotný (tréner), Róbert Kaid, Ondrej Gajdáč (obaja asistenti trénera), Štefan Dabrovský (vedúci tímu), Katarína Elischerová (fyzioterapeutka)