Main Content

NHL: Pitkänen si zlomil pätovú kosť, v sezóne dohral (2)

streda, 3. apríl 2013 17:30 | Autor: TASR

Raleigh 3. apríla (TASR) - Pre hokejového obrancu Joniho Pitkänena sa predčasne skončila sezóna v NHL po tom, čo mu lekári diagnostikovali zlomeninu pätovej kosti.

Fín nedohral utorkový zápas, v ktorom jeho Carolina Hurricanes na domácom ľade prehrala s Washingtonom 3:5. Na konci druhej tretiny rozhodcovia avizovali zakázané uvoľnenie hostí. Pitkänen pri korčuliarskom súboji s Troyom Brouwerom v snahe dotknúť sa ako prvý puku a získať pre svoj tím vhadzovanie v útočnom pásme nestihol včas zabrzdiť a nekoordinovane narazil do mantinelu. Nasledoval pád, po ktorom sa obranca Hurricanes niekoľko minút zvíjal na ľade v bolestiach držiac si poranené miesto.

Pitkänen, ktorý v 21 zápasoch ročníka dosiahol gól a osem asistencií, sa neskôr podrobil v miestnej nemocnici lekárskym vyšetreniam. Prvotné správy pritom hovorili o zlomenom členku. Vedenie Hurricanes odhadlo dĺžku jeho absencie na 10 až 12 týždňov.

Dvadsaťdeväťročný severan má v posledných rokoch veľkú smolu na zranenia, v uplynulých dvoch mesiacoch vynechal 14 stretnutí pre problémy v dolnej časti tela.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o druh zranenia a dĺžku absencie