Main Content

NHL: Haláka opäť trápia boľavé slabiny, Blues povolali z farmy Allena

streda, 3. apríl 2013 17:30 | Autor: TASR

St. Louis 3. apríla (TASR) - Hokejový brankár Jaroslav Halák bude pre problémy so slabinami chýbať svojmu zámorskému klubu St. Louis Blues bližšie neurčené obdobie. Zranenie slovenského reprezentanta si podľa denníka Belleville News-Democrat vyžaduje kratší odpočinok, preto vedenie klubu NHL povolalo z farmy 22-ročného Jakea Allena, ktorý sa postaví medzi žrde počas absencie bratislavského rodáka.

Halák si obnovil zranenie v prvej tretine pondelkového zápasu s Minnesotou. Slabiny trápili ružinovského odchovanca už vo februári, keď pauzoval takmer tri týždne. Aj vtedy ho v bránke zastupoval Allen, ktorý patrí k príjemným prekvapeniam prebiehajúcej sezóny NHL. V 12 dueloch vychytal osem víťazstiev pri úspešnosti zásahov 90,6 percent. Halák si pre zdravotné problémy v tomto ročníku pripísal len 16 štartov, v ktorých priviedol svoje mužstvo k šiestim výhram a dosiahol úspešnosť zákrokov 89,9 percent.

Blues majú okrem Allena k dispozícii aj skúsenejšieho Briana Elliotta, ktorý v minulom ročníku spolu s Halákom získal trofej Williama M. Jenningsa pre dvojicu brankárov chytajúcich v tíme s najnižším priemerom inkasovaných gólov, Kanaďan však momentálne vôbec nemá formu.