Main Content

NHL-uzávierka: Carolina vymenila Jussiho Jokinena do Pittsburghu

streda, 3. apríl 2013 20:30 | Autor: TASR

Raleigh 3. apríla (TASR) - Klub zámorskej hokejovej NHL Carolina Hurricanes vymenil útočníka Jussiho Jokinena do Pittsburghu Penguins za podmienený výber v tohtoročnom drafte.

Tridsaťročný fínsky reprezentant odohral v prebiehajúcej sezóne 33 duelov, v ktorých nazbieral jedenásť bodov (6+5). Jokinen môže hrať na krídle i v strede útoku a tak by mal v Pittsburghu hlavne rozšíriť ofenzívne možnosti.

Celkovo odohral v profilige 569 zápasov, v ktorých strelil 121 gólov a pridal 225 asistencií. Jokinen je v druhom roku trojročného kontraktu v hodnote 9 miliónov dolárov.

Krátko pred uzávierkou prestupov v zámorí zmenil pôsobisko aj Scott Hannan, ktorý putoval z Nashvillu do San Jose za podmienený výber v siedmom kole tohtoročného draftu. Ak sa Hannan v prebiehajúcej sezóne predstaví v drese žralokov v zápase play off, Nashville získa právo výberu v 6. kole. Tridsaťštyriročný obranca sa vrátil do San Jose po šiestich rokoch. Za Nashville odohral 29 duelov a zaznamenal jednu asistenciu.

Edmonton získal z Floridy Jerreda Smithsona za výber v štvrtom kole draftu. Boston s Chicagom si vymenili hráčov z nižších zámorských líg. K "medveďom" putoval útočník Rob Flick, "jastrabi" získali centra Maxima Sauveho.