Main Content

NHL-uzávierka: Gáborík nakoniec v Columbuse, NYR ho vymenili za 3 hráčov (2)

streda, 3. apríl 2013 21:30 | Autor: TASR

Columbus 3. apríla (TASR) - Slovenský hokejista Marián Gáborík bude pokračovať v zámorskej kariére v drese Columbusu Blue Jackets. Jeho doterajší zamestnávateľ v NHL New York Rangers ho vytrejdoval krátko pred stredajšou uzávierkou prestupov za útočníkov Dericka Brassarda, Dereka Dorsetta a obrancu Johna Moorea a výber v 6. kole draftu.

Meno tridsaťjedenročného Gáboríka sa už niekoľko týždňov skloňovalo v súvislosti s prestupom, keďže slovenskému kanonierovi sa v prebiehajúcej sezóne príliš nedarilo a v 35 dueloch nazbieral len deväť gólov a desať asistencií.

Gáborík je v predposlednom roku z jeho päťročného kontraktu v hodnote 37,5 milióna dolárov. V tomto ročníku zaťaží platový strop sumou 7,5 milióna dolárov.

Gáborík odštartoval kariéru v Minnesote, ktorá ho v roku 2000 draftovala z celkovo tretieho miesta. V doterajšej zámorskej kariére odohral 757 duelov, strelil 333 gólov a pridal rovnaký počet asistencií. V 54 zápasoch play off strelil 18 gólov a 17-krát asistoval. Trikrát sa predstavil v Zápase hviezd, pričom vlani v Ottawe ho vyhlásili za MVP duelu. V sezóne 2011/12 ho zaradili do druhého All-star tímu sezóny.

Gáborík je doteraz historickým rekordérom v počte dosiahnutých gólov a bodov v drese Minnesoty.

Columbus sa momentálne nachádza na 11. priečke Západnej konferencie, no na postupové pozície stráca jediný bod. Gáborík by mal v tíme nahradiť góly a produktivitu kapitána Ricka Nasha, ktorý pred sezónou odišiel práve do NY Rangers.

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 5., 6. a 7. odsek.