Main Content

NHL: Phoenix opustili Sullivan, Torres a Lombardi, prišiel McMillan

štvrtok, 4. apríl 2013 00:30 | Autor: TASR

Phoenix 3. apríla (TASR) - Klub zámorskej NHL Phoenix Coyotes sa tesne pred uzávierkou prestupov zbavil troch útočníkov. Z tímu kojotov odišli Matthew Lombardi do Anaheim Ducks, Raffi Torres do San Jose a Steve Sullivan do New Jersey.

Devils získali tridsaťosemročného veterána za výber v siedmom kole budúcoročného draftu. Sullivan odohral v tejto sezóne 33 duelov s bilanciou päť gólov a sedem asistencií a prekonal aj hranicu tisíc štartov v NHL. V dresoch New Jersey, Toronta, Chicaga, Nashvillu, Pittsburghu a Phoenixu ich má na konte celkovo 1002 a dosiahol v nich 742 bodov (288+454).

Tridsaťjedenročný Torres nazbieral v 28 stretnutiach ročníka 12 bodov (5+7) a v 619 v kariére 249 bodov (132+117). Na začiatku sezóny si odpykal 25-zápasový trest za tvrdý hit na Mariána Hossu z vlaňajšieho play off, po ktorom slovenský útočník utrpel otras mozgu. Phoenix za neho dostal výber v 3. kole nasledujúceho draftu.

Za tridsaťjedenročného centra Lombardiho, ktorý v tejto sezóne získal osem bodov v 21 stretnutiach, zase Brandona McMillana. Dvadsaťtriročný útočník nastúpil v Anaheime na šesť zápasov a na konte má len jednu asistenciu.