Main Content

Futbal-LM: V Malage patová remíza, Dortmund sa spolieha na domáce prostredie

štvrtok, 4. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Malaga 4. apríla (TASR) - Taktická bitka sa odohrala v stredajšom úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013 na štadióne La Rosaleda v Malage, kde domáci debutant v súťaži remizoval s Borussiou Dortmund 0:0. Pred odvetou (utorok 9. apríla) sú šance oboch tímov na postup prakticky rovnovážne.

Ako prví pohrozili domáci v 6. minúte strelou Saviolu zvnútra šestnástky do bočnej siete, viac z hry i výraznejšie šance však v ďalšom priebehu mali "žlto-čierni". Po štvrťhodine hry mal gól na kopačke Götze, keď sa ocitol pred Caballerom, ale ten predviedol výborný zákrok. Ten istý hráč mohol otvoriť skóre aj v 19. minúte, no po rýchlom protiútoku opäť zakončil nepresne. O šesť minút neskôr iba do stredu bránky pálil Reus a ďalšiu "tutovku" nepremenil za chvíľu Schmelzer. Malagu v prvom dejstve výrazne podržal gólman Caballero, na opačnej strane ukázal pred prestávkou po šanci Toulalana svoje kvality aj jeho náprotivok Weidenfeller. Po hodine hry brankár Dortmundu hasil nebezpečenstvo zo strany Saviolu včasným vybehnutím, aktívny no nepresný Götze zasa nevyužil ďalšiu šancu hostí v 65. minúte.

"Medzi pozitíva tohto zápasu by som zaradil skutočnosť, že sme nedostali gól. Jasné, že nás v Dortmunde čaká ťažká odveta na štadióne, kde sa nehrá ľahko a kde na nás domáci spustia oheň a síru. Nepôjdeme však do Nemecka so strachom. Otázka postupujúceho je stále otvorená," vyhlásil obranca Malagy Martin Demichelis a pokračoval: "Budeme hrať jedenásti proti jedenástim. Dokázali sme skórovať na San Sire či v Rusku a preto si myslím, že je v našich silách dokázať to isté aj v Dortmunde. Tým by sa naše šance na postup zvýšili. Urobíme maximum pre to, aby sme našu premiérovú účasť v Lige majstrov pretavili v obrovský úspech a snívali ďalej náš sen."

Stopér v službách nemeckého majstra Felipe Santana sľubuje, že v odvete bude jeho tím efektívnejší. "Doma sme silnejší, nepochybujem o tom, že strelíme góly a postúpime. Verím, že aj s podporou našich skvelých fanúšikov sa nám podarí zdolať silného súpera." Na jeho slová nadviazal partner z obrany Srb Neven Subotič: "Podali sme disciplinovaný výkon v obrane, škoda, že sme nedokázali streliť gól. Vytvorili sme si dostatok príležitostí, no v koncovke sme nemali šťastie. Musím však priznať, že súper kládol tuhý odpor. Malaga má dobré mužstvo. To naše je mladé a učí sa na chybách. V tomto zápase ich však veľa nebolo," dodal Subotič pre oficiálnu internetovú stránku UEFA.

Na čistom štíte Malagy má najväčšiu zásluhu brankár Willy Caballero. "Neinkasovali sme a to nám dáva nádej do odvety. Musíme vymyslieť recept na to, ako streliť Dortmundu gól. Naše zápasy budú spomedzi štvrťfinálových zápasov pravdepodobne najvyrovnanejšie. Ak strelíme v Dortmunde prvý gól, domáci budú nervózni. Veríme si," povedal Caballero.