Main Content

Atletika: Na 66. ročník behu Devín-Bratislava prihlásených 25 krajín

štvrtok, 4. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Bratislava 4. apríla (TASR) – Najstarší cestný beh na Slovensku Devín – Bratislava, ktorý bude v nedeľu 7. apríla, zatiaľ eviduje 5677 prihlásených pretekárov z 25 krajín. Ďalší majú túto možnosť vo štvrtok a v piatok v čase od 14. do 18. hodiny, kedy sa môžu osobne prihlásiť v bratislavskej plavárni Pasienky.

"Teší nás stúpajúca účasť bežcov v posledných rokoch. Potvrdzuje to, že tento národný beh má svoje meno a popularitu, ale svedčí aj o rastúcom záujme ľudí o zdravý životný štýl. Urobíme všetko preto, aby sa v nedeľu vydarilo počasie," prisľúbil na tlačovej konferencii primátor Bratislavy Milan Ftáčnik, ktorý sa po minuloročnej premiére aj teraz postaví na štart. "Rád behám pre radosť a zdravie. Dúfam, že vlaňajší čas 58:36 zlepším o niekoľko sekúnd," skromne dodal Ftáčnik.

Nielen podľa neho sa kvôli atmosfére a tradícii na tomto podujatí zúčastňuje množstvo rekreačných bežcov, pre ktorých je to aj srdcová záležitosť. Vlani na ňom bežalo doteraz najviac 5272 pretekárov.

"Na 66. ročníku opäť očakávame rekordnú účasť. Novinkou je kategória pre 50- a viacročné ženy. Máme prihlásených aj kvalitných kenských vytrvalcov a dúfam, že zlepšia traťový rekord. Predpokladám, že sa o to postará Henry Kimutai Kibet, ktorý vlani vyhral Rotterdamský maratón časom 2:08:05 h. Viacnásobná víťazka Katka Berešová avizovala, že je chorá. Príde Petra Fašungová, Bohdan Dziuba a ďalší kvalitní bežci," prezradil riaditeľ hlavného organizátora - Správy telovýchovných a rekreačných zariadení Bratislavy Jozef Chynoranský.

Tradičná trať spod hradu Devín do cieľa na Rázusovom nábreží meria 11.625 metrov. Hromadný štart mužov a žien zoradených podľa výkonnosti v štyroch sektoroch bude o 10. hodine. Pre deti a dospelých, ktorí si netrúfnu na takmer 12 km, je pripravený Malý Devín v dĺžke 2,6 km spod Mosta Lafranconi.

"Okrem jednotlivcov máme kategóriu Firemný beh pre minimálne päťčlenné kolektívy zamestnancov alebo žiakov zo škôl," dodal Chynoranský.

Podrobnejšie informácie sú na stránkach www.bratislava.sk a www.starz.sk.

UPOZORNENIE: TASR ponúka k správe zvukový záznam.