Main Content

Vodný slalom: Dejisko MSJ v Liptovskom Mikuláši pochválil aj šéf komisie ICF

štvrtok, 4. apríl 2013 17:30 | Autor: TASR

Liptovský Mikuláš 4. apríla (TASR) - Dejisko majstrovstiev sveta vo vodnom slalome juniorov a do 23 rokov, ktoré sa uskutočnia v Liptovskom Mikuláš 17.-21. júla, pochválil aj šéf slalomárskej komisie ICF Francúz Jean-Michel Prono. V Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka ho počas inšpekčnej návštevy zaujalo celkové zázemie, pozoruhodné svojou rozlohou.

"Prekvapilo ma, čo všetko sa tu v predchádzajúcich rokoch podarilo vybudovať," povedal Jean-Michel Prono. "Pre mňa je podstatné, aké podmienky sa tu vytvorili pre samotných slalomárov, novinárov a divákov a nesklamal som sa, samotný klub i zväz vždy zorganizovali významné preteky na vysokej úrovni," dodal spokojne.

Do začiatku MSJ sa dobuduje aj nová multifunkčná budova s termínom do konca mája, ktorej výstavbu pribrzdili v minulosti chýbajúce financie. V Liptovskom Mikuláši sa už uskutočnili MEJ v roku 1995 i 2009 a aj ME'2007, najnovšie mu pridelili aj ME v roku 2016. Mesto bude hlavným partnerom organizátorov pri otváracom a záverečnom ceremoniáli a podujatie podporí aj ekonomicky. "Robíme všetko preto, aby sme zabezpečili vysielanie pretekov vo verejnoprávnej televízie. Chceme tak docieliť, aby tento šport dostal dostatočný priestor pred slovenskou verejnosťou," zdôraznil primátor mesta Alexander Slafkovský. Prezident Slovenského zväzu kanoistiky na divokej vode Ivan Cibák nepochybuje, že šampionát zorganizujú na vysokej úrovni a viackrát sa Slováci presadia aj na medailových stupňoch, vrátane domácich vodákov z Kanoe Tatra Klubu. "Vždy sme usporiadali preteky na európskej úrovni. Teraz bude konkurencia kvalitnejšia, ale dúfame, že sa nám podarí získať päť alebo šesť medailí," upresnil.

dd /k dispozícii zvukový záznam/