Main Content

Hokej: Sparta Praha odhalila pamätník s bustou Jana Mareka

štvrtok, 4. apríl 2013 21:30 | Autor: TASR

Praha 4. apríla (TASR) - Predstavitelia českého hokejového klubu Sparta Praha odhalili vo štvrtok pri domovskom štadióne pamätník s bustou bývalého hráča Jana Mareka, ktorý zahynul pri leteckom nešťastí v septembri 2011.

Na ceremoniáli sa zúčastnilo asi 200 ľudí vrátane hokejistovej manželky Lucie, syna Jana, fanúšikov a hráčov súčasného extraligového tímu. "Som rada, že prišlo tak veľa ľudí, ktorí stále myslia na Jana," cituje portál hokej.cz Marekovu manželku.

Sparta dala vyrobiť bustu aj vďaka verejnej zbierke, ktorú odštartovala ešte v decembri a do ktorej prispela sumou 20.000 českých korún. Ďalších 40.000 Kč pridal extraligový tím. Zbierka, v ktorej bolo potrebné vyzbierať 150.000 Kč, neostala ľahostajná ani hokejovým priaznivcom. "Som naozaj rád, že sa našlo viac ako sto fanúšikov, ktorí sa zapojili do tohto projektu. Rovnako aj náš A-tím sa k tomu postavil kolegiálne a ukázal, že Honza stále žije v našich srdciach a mysliach," uviedol predseda predstavenstva pražského klubu Petr Bříza.

Pri leteckom nešťastí v septembri 2011 zahynul celý hokejový tím Lokomotivu Jaroslavľ vrátane slovenského reprezentanta Pavla Demitru.