Main Content

NHL: Gáborík v premiére 1+1 a víťazný gól, Chára asistoval Jágrovi, Budaj vyhral

piatok, 5. apríl 2013 06:30 | Autor: TASR

New York 5. apríla (TASR) - Skvelým spôsobom sa v novom drese Columbusu uviedol v noci na piatok v zámorskej NHL slovenský hokejista Marián Gáborík. Pod triumf 3:1 na ľade Nashvillu sa podpísal gólom a asistenciou a jeho presný zásah zo 45. minúty sa napokon ukázal ako víťazný. Pre Gáboríka to bol desiaty gól v skrátenom ročníku, spolu má na konte 21 bodov. V premiérovom vystúpení za "modrokabátnikov" sa stal prvou hviezdou duelu, odohral 16 minút, pripísal si aj štyri strely a plusový bod.

V Bostone zaznamenala jediný gól zápasu proti New Jersey nová akvizícia domácich Jaromír Jágr, pri pätnástom presnom zásahu českého útočníka v sezóne asistoval aj slovenský obranca Zdeno Chára. Ten bol s viac ako 25 minútami na ľade najvyťaženejším hráčom na ľade a zaznamenal jubilejnú desiatu gólovú prihrávku v ročníku.

Šieste víťazstvo v ôsmom štarte si pripísal slovenský brankár Peter Budaj, ktorého Montreal zdolal doma Winnipeg presvedčivo 4:1. Gólman Canadiens kryl až 33 striel súpera, mal úspešnosť 97,1 percenta a vyhlásili ho za druhú hviezdu stretnutia.

Po šesťzápasovej absencii pre zranenie v hornej časti tela sa do zostavy Chicaga vrátil Marián Hossa a v jednom tíme sa stretol s krajanom Michalom Handzušom, ktorý debutoval po príchode zo San Jose. Slováci sa bodovo nepresadili a Blackhawks prehrali doma so St. Louis 3:4 po nájazdoch. V nich sa predstavili obaja slovenskí útočníci - Hossa tvrdou strelou prekonal Briana Elliotta, Handzušovi sa skórovať nepodarilo.

New York Islanders s obrancom Ľubomírom Višňovským prehrali 1:2 po nájazdoch vo Washingtone. Z víťazstva sa tešil slovenský útočník Richard Pánik, ktorého Tampa Bay triumfovala v Caroline suverénne 5:0 a gólman Ben Bishop sa po trejde z Ottawy hneď prezentoval čistým kontom a až 45 úspešnými zákrokmi.

Výsledky zápasov NHL:

Boston - New Jersey 1:0 /Chára za domácich 0+1/, Toronto - Philadelphia 3:5, Washington - NY Islanders 2:1 pp a sn, Carolina - Tampa Bay 0:5, Montreal - Winnipeg 4:1 /Budaj za domácich 33 zákrokov/, Nashville - Columbus 1:3 /Gáborík za hostí 1+1/, Chicago - St. Louis 3:4 pp a sn

Zápasy Phoenix - Detroit, Vancouver - Edmonton a Los Angeles - Minnesota sa ešte hrajú.