Main Content

VIDEO: Gáborík rozhodol v premiére o výhre Colombusu!

piatok, 5. apríl 2013 09:30 | Autor: TASR

VIDEO: Gáborík rozhodol v premiére o výhre Colombusu!
VIDEO: Gáborík rozhodol v premiére o výhre Colombusu! | zdroj: TASR

Nashville 5. apríla (TASR) - Skvelým spôsobom sa v novom drese Columbusu uviedol v noci na piatok v zámorskej NHL slovenský hokejista Marián Gáborík. Pod triumf 3:1 na ľade Nashvillu sa podpísal gólom a asistenciou a jeho presný zásah zo 45. minúty sa napokon ukázal ako víťazný.

Gáborík pri svojom debute za Columbus nastupoval väčšinou v útočnej formácii s bývalými spoluhráčmi z Rangers Artemom Anisimovom a Vinnym Prospalom. Najskôr v druhej tretine počas presilovej hry asistoval pri góle Jamesa Wisniewského. Potom v 45. minúte využil aktivitu Brandona Dubynského, ktorý sa od mantinelu natlačil pred bránku a naservíroval Gáboríkovi tutovku pri druhej žŕdke. Pre slovenského krídelníka to bol desiaty gól v skrátenej základnej časti NHL, spolu má na konte 21 bodov. "Teší ma, že mám už prvý gól na svojom konte a prispel som k tomuto dôležitému víťazstvu," povedal Gáborík, ktorý okamžite očaril nových spoluhráčov svojou rýchlosťou.

V premiérovom vystúpení za "modrokabátnikov" sa stal prvou hviezdou duelu v hale Bridgestone Arena, keď odohral 16 minút a pripísal si aj štyri strely s plusovým bodom. "Je to hráč, ktorý dokáže skórovať v ktorejkoľvek minúte zápasu. Dnes za nás vsietil nesmierne dôležitý víťazný gól," povedal na adresu Gáboríka tréner Blue Jackets Todd Richards.

Columbus získal Gáboríka tesne pred uzávierkou prestupov v NHL z New Yorku Rangers výmenou za útočníkov Dericka Brassarda, Dereka Dorsetta, obrancu Johna Moorea a výber v 6. kole draftu. Gáborík a jeho ročný príjem 7,5 milióna dolárov sa stali pre Rangers luxusom, keďže platový strop sa v nasledujúcom ročníku profiligy stenší na 64,3 milióna a newyorský klub plánuje podpísať nové kontrakty s trojicou Derek Stepan, Ryan McDonagh a Carl Hagelin, ktorí sa po sezóne stanú obmedzenými voľnými hráčmi.