Main Content

Bedminton: TRADIX extraliga družstiev vyvrcholí v Košiciach

piatok, 5. apríl 2013 11:30 | Autor: TASR

Bratislava 5. apríla (TASR) - V Košiciach sa v sobotu 6. apríla rozhodne o držiteľovi majstrovského titulu v TRADIX bedmintonovej extralige družstiev, keď dejiskom záverečného 4. kola bude športová hala SOŠ Železničnej na Palackého ulici.

Podľa informácie na oficiálnom webe Slovenského zväzu bedmintonu finále najvyššej súťaže tímov sľubuje atraktívne súboje najlepších štyroch tímov po základnej časti. Vďaka siedmim víťazstvám sa víťazom základnej časti stalo družstvo Betpres Košice s plným počtom štrnásť bodov. Jedinú prehru zaznamenal celok z hlavného mesta Slovenska – Spoje Bratislava – s dvanástimi bodmi. Bronzovú priečku po základnej časti obsadilo družstvo Lokomotíva Košice, ktoré nazbieralo desať bodov a kvarteto najlepších doplnil trenčiansky celok M-Šport so siedmimi bodmi na konte. O zlato budú zrejme bojovať Betpres Košice a Spoje Bratislava, práve súboj medzi touto dvojicou by mal ponúknuť najkvalitnejšie zápolenia.

Historicky najúspešnejším tímom extraligy je BC Prešov, ktorý si od roku 1994 pripísal na konto deväť prvenstiev. Druhý tím aktuálnej sezóny po základnej časti Spoje Bratislava má na konte sedem triumfov. Košická Lokomotíva sa môže pýšiť jedným triumfom. M-Šport Trenčín zaznamenal najlepší výsledok v podobe tretej priečky.

O záverečné body sa 6. apríla pobijú aj zvyšné štyri celky extraligy. Dejiskom tohto turnaja bude hala Športového gymnázia Košice na Bardejovskej ulici č.6 v Košiciach. Piate miesto patrí po základne časti košickému celku KPŠ, ktorému uniklo umiestnenie v prvej štvorke iba o jediný bod. Šieste skončilo družstvo MI Trenčín nasledované ďalším celkom z Trenčína CEVA. Posledné miesto s nulou v kolónke získaných bodov patrí Rozhanovciam.

Program finálového turnaja TRADIX bedmintonovej extraligy:

o titul:

sobota, 6. apríl (hala SOŠ Železničnej)

09.00 Betpres Košice - Lokomotíva Košice, Spoje Bratislava - M-Šport Trenčín

12.00 Betpres Košice - M-šport Trenčín, Lokomotíva Košice - Spoje Bratislava

15.00 Betpres Košice - Spoje Bratislava, Lokomotíva Košice - M-Šport Trenčín

o záchranu:

sobota, 6. apríl (hala Športového gymnázia Košice)

09.00 KPŠ Košice – CEVA Trenčín, KPŠ Rozhanovce – MI Trenčín

12.00 KPŠ Košice – KPŠ Rozhanovce, MI Trenčín – CEVA Trenčín

15.00 KPŠ Košice – MI Trenčín, KPŠ Rozhanovce – CEVA Trenčín