Main Content

Abidal by mal dostať šancu proti Mallorce

piatok, 5. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Abidal by mal dostať šancu proti Mallorce
Abidal by mal dostať šancu proti Mallorce | zdroj: TASR

Barcelona 5. apríla (TASR) - Futbalisti FC Barcelona nastúpia v sobotňajšom ligovom stretnutí proti Realu Mallorca s početnými zmenami v základnej zostave.

Dôvodom sú zranenia najlepšieho futbalistu sveta Lionela Messiho, ale aj Carlesa Puyola, Javiera Mascherana a Adriana, pričom brankár Victor Valdes je dištancovaný. Všeobecne sa tak očakáva návrat obrancu Erica Abidala.

Podľa pravého obrancu Daniho Alvesa sú vynútené absencie hráčov vrátane Messiho, príležitosťou pre ďalších hráčov. "Teraz môžeme ukázať, že máme dostatočnú kvalitu aj bez Messiho," povedal brazílsky futbalista. Mimochodom, v doterajších 14 zápasoch bez argentínskej hviezdy Barcelona zaznamenala 13 výhier a jednu remízu.

Messi utrpel zranenie stehenného svalu v prvom zápase štvrťfinále Ligy majstrov proti tímu Paríž St. Germain, pričom v druhom polčase už na hraciu plochu nevybehol. Najskôr to vyzeralo na dlhšiu absenciu 25-ročného kanoniera, ale po stredajších vyšetreniach kluboví lekári oznámili, že Messi by mal stihnúť odvetu štvrťfinále LM na Nou Campe.

Všetko tak nasvedčuje tomu, že po dlhšej dobe by sa mohol vrátiť do zostavy Barcelony Abidal. Francúzsky legionár hral naposledy súťažný zápas vo februári 2012 proti Atleticu Madrid. Potom sa podrobil transplantácii pečene.