Main Content

Šatan trénuje s 20-kou, čoskoro sa rozhodne ohľadom MS

piatok, 5. apríl 2013 15:30 | Autor: TASR

Šatan trénuje s 20-kou, čoskoro sa rozhodne ohľadom MS
Šatan trénuje s 20-kou, čoskoro sa rozhodne ohľadom MS | zdroj: TASR

Bratislava 5. apríla (TASR) - S reprezentačným výberom hokejistov do 20 rokov sa v bratislavskej Slovnaft Aréne v týchto dňoch pripravuje aj útočník Miroslav Šatan. Informáciu priniesla oficiálna stránka Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).

Držiteľ všetkých štyroch medailí z majstrovstiev sveta sa v prvej polovici apríla podrobí vyšetreniu magnetickou rezonanciou. Na základe výsledkov vyšetrenia a odporúčania lekárov špecialistov sa rozhodne, či Šatan posilní slovenskú reprezentáciu na blížiacom sa svetovom šampionáte vo Švédsku a Fínsku. "Mám pocit, že som omladol aspoň o päť rokov," vravel Šatan po tréningu s tímom do 20 rokov, ktorý čaká v termíne 11.-13. apríla Turnaj 4 krajín v Trnave.

Prítomnosť lídra účastníka tohtoročného play off KHL Slovana Bratislava na tréningoch dvadsiatky si pochvaľoval aj kormidelník juniorského výberu Ernest Bokroš. "Pre chlapcov to bola motivácia navyše, že mohli trénovať s Mirom. Chlapci sa od neho majú čo naučiť. Miro má stále neskutočné ruky, je to pán hokejista. Obaja naši mladí brankári mali hlavy v smútku v nájazdoch, lebo z každého im dal gól," povedal Bokroš, ktorý úsmevom prezradil, kedy Šatan v nájazdoch úspešný nebol: "...až keď som proti nemu poslal do bránky oboch brankárov súčasne..."