Main Content

Pre tipujúcich: 25. kolo Corgoň ligy

piatok, 5. apríl 2013 19:24 | Autor: Filip Chudý

Pre tipujúcich: 25. kolo Corgoň ligy
Pre tipujúcich: 25. kolo Corgoň ligy | zdroj: foto TASR

Už druhé kolo Corgoň ligy sa odohrá v tomto týždni. Všetky zápasy sa odohrajú v jeden deň, pričom sú rozdelené do troch hracích časov. Prinášame vám pohľad na zápasy 25. kola Corgoň ligy.

Zoznam zápasov
 
Sobota 6. apríla o 14:30 h
Spartak Trnava - Spartak Myjava
MFK Ružomberok - Dukla Banská Bystrica
 
Sobota 6. apríla o 17:30 h
ViOn Zlaté Moravce - FC Nitra
AS Trenčín - Tatran Prešov
FK Senica - MFK Košice
 
Sobota 6. apríla o 18:00 h
Slovan Bratislava - MŠK Žilina
 
Ako tipovať
V tomto kole sa odohrá viacero zaujímavých zápasov, ktoré so sebou prinášajú viacero podtitulov. Slovan na ceste za titulom hostí Žilinu. Pred sezónou by sme práve tento zápas označili za možno rozhodujúci v boji o titul, ale teraz to bude „iba“ prestížny zápas. Slovan má pre svojím súperom náskok 18 bodov, čo zrejme nečakal nik. Žiline sa nedarí ani na jar, naopak, Slovan nazbieral aj v druhej polovici sezóny najviac bodov. Preto ak sa nič nepredvídané nestane, tak tri body zostanú v Bratislave. Kurz na víťazstvo belasých v našej Tipovacej lige je 1,55.
 
Ale kolo začne spartakovským derby. Lepším Spartakom je momentálne ten z Myjavy, ktorý si aj na jar počína veľmi dobre. Trnava je stále v hre o záchranu, preto musí vyhrávať. No Myjava je húževnatá a body lacno nedá. Aj preto je tento zápas nevyspytateľný. Tlačí sa nám na jazyk odporučiť remízu, no to je riskantný tip, hoci v sezóne si súperi už dvakrát body navzájom delili.
 
V zápase Ružomberok – Banská Bystrica sa gólové hody čakať nedajú. A teraz nemyslíme iba to, že Banská Bystrica má dobrú obranu a v jej zápasoch góly moc nepadajú. Ale toto derby cez kopec už 16-krát po sebe neponúklo v zápase gólovú radosť viac ako dvakrát. Keď si k tomu pripočítame ťažký terén, tak podľa nás ani teraz nepadnú viac dva góly. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,56.
 
Zápasy Zlaté Moravce – Nitra a Senica – Košice neponúkajú nejakú silnú tipérsku podperu, ktorou by sme vám vedeli podložiť ich konečný výsledok. Navyše všetky štyri mužstvá sú nevyspytateľné.
 
Ale tipovať sa odvážime zápas Trenčín – Prešov. Domáci sú na svojej umelej tráve oveľa silnejší ako na ihriskách súperov. A Prešovčania sú v zápasoch vonku doslova biedny, pretože za celú sezónu na nich získali iba jeden bod za remízu. Preto odporúčame tip na Trenčín, na ktorý je v našej Tipovacej lige kurz 1,58.
 
Do diskusie napíšte vaše tipy, prípadne nejaký postreh pre ostatných.