Main Content

Volejbal: Slávia vyhrala v 1. zápase finále extraligy nad Doprastavom 3:1

piatok, 5. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

Bratislava 5. apríla (TASR) - Volejbalistky Slávie EU Bratislava zvíťazili v piatkovom prvom zápase finále play off extraligy nad obhajcom titulu Doprastavom Bratislava 3:1. Druhý zápas série hranej na tri víťazstvá je na programe v stredu 10. apríla o 17.00 h na palubovke Doprastavu v hale PKO.

sumár finále - 1. zápas (svf.sk):

Slávia EU Bratislava - Doprastav Bratislava 3:1 (-23, 21, 18, 21)

Zápas trval: 95 minút. Rozhodovali: Bajči a M. Sarka, 500 divákov.

Slávia: Smataníková, Golitková, Kuciaková, Salanciová, Kóšová, Herelová, libero Hinzellerová (Pištěláková, Snopková, Mitrengová, Rákošová)

Doprastav: Koseková, Stankovianska, Crkoňová, Drobňáková, Hunter, Pencová, libero Nikmonová (Skálová, Doležajová, Abrhámová, Ovečková)

Lepšie vstúpili do zápasu volejbalistky Doprastavu a pri podaní nahrávačky Kosekovej viedli 4:1. Potom dala eso Američanka Hunterová a bolo 6:2. Domáce hráčky však zapli, výborný servis vytiahla Kóšová a Slávia znížila na 5:6. Hosťujúce hráčky viedli po útoku Pencovej už 14:11, ale na servis sa potom dostala opäť Kóšová a Slávia získala päť bodov v rade - 16:14. Boj dvoch vyrovnaných tímov vo výbornej atmosfére pokračoval. Doprastav dokázal otočiť skóre vo svoj prospech a po bloku Pencovej získal v koncovke dokonca brejk 21:19. Prvý setbal pre Doprastav vybojovala útokom Pencová - 24:20. Slávia otočila, na servis prišla Mitrengová a esom znížila na 22:24. Slávia mala na dosah aj vyrovnanie, no nakoniec vyhral prvý set Doprastav 25:23.

V druhom si ako prvé vypracovali brejk hráčky Doprastavu a po ese Hunterovej viedli 4:2 a po ese Skálovej a aute Kóšovej už 10:5. Slávia sa nevedela presadiť v útoku a Doprastav si vypracoval už šesťbodový náskok. Slávia zásluhou Salanciovej znížila na 7:11 a potom kapitánka Kuciaková upravila na 10:12. Kouč hostí si zobral oddychový čas. Doprastav nerobil chyby a udržiaval si náskok dvoch brejkov. Navyše potom sa blokom blysla Crkoňová a Doprastav viedol už 16:12. Slávia sa ale nevzdala a znížila na rozdiel bodu. Zvrat sa však nekonal, o chvíľu viedli zverenkyne trénera Rojko znovu o tri body - 19:16 a 21:18. Lenže potom dvakrát po sebe zablokovala Pencovú domáca kapitánka Kuciaková a bolo vyrovnané 21:21. Po oddychovom čase dala Mitrengová eso a Slávia bola zrazu vo výhode. Na príjem prišla Doležajová, svoju úlohu zvládla, ale bod získala aj tak rozbehnutá Slávia - 24:21. Domáce nakoniec vyhrali druhý set 25:21.

V treťom sete viedol Doprastav 3:0, ale Slávia esom Salanciovej otočila na 4:3. Séria bodov domácich pokračovala, Kuciaková zvýšila na 6:3. Slávia dominovala v obrane na sieti i v poli a po dlhej výmene a bloku Kuciakovej bolo už 7:3. Na servise stále Salanciová. Doprastav po dlhom čase získal bod po bloku Crkoňovej a potom dokonca znížil na 6:8. Lenže neskôr dala eso Kuciaková a Slávia vyhrávala o päť bodov 12:7. Doprastav sa snažil dobehnúť náskok súperiek, mal aj viaceré kontry, ale Slávia bola proti. Golitková upravila na 21:16. Koncovku setu Slávia zvládla a vyhrala tretí set 25:18.

V úvode štvrtého viedol Doprastav pri servise Skálovej 5:0, keď sa tvrdým útokom presadila Crkoňová. Domáce hráčky potom znížili pri servise Kóšovej z 1:7 na 5:7 a po ese Golitkovej a bloku Herelovej bolo vyrovnané 8:8. Slávia sa opäť dostala na koňa, výborne hrala Kuciaková a onedlho bolo 12:9 pre domáce. Slávia perfektne bránila, svojho súpera v týchto chvíľach valcovala a viedla pri servise Kuciakovej už 15:9. Doprastav sa nevzdával a striedajúca nahrávačka Ovečková esom znížila na 13:16. Slávia potom viedla 20:16, no Doprastav dvoma esami Crkoňovej vyrovnal na 20:20. Úspešným servisom však kontrovala Golitková a Slávia mala v koncovke brejk 22:20. Domáce využili hneď prvý mečbal, zápas ukončila Salanciová a Slávia sa ujala vo finále vedenia 1:0 na zápasy.