Main Content

Futbal: Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 v 25. kole CL

sobota, 6. apríl 2013 20:30 | Autor: TASR

Futbal: Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 v 25. kole CL
Futbal: Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 v 25. kole CL | zdroj: TASR

Bratislava 6. apríla (TASR) - V sobotňajšom šlágri 25. kola Corgoň ligy remizovali na Pasienkoch futbalisti suverénneho tabuľkového lídra Slovana Bratislava s úradujúcim majstrom MŠK Žilina 1:1 (0:0). Zverenci trénera Samuela Slováka si pred trojicou prenasledovateľov - Trenčínom, Košicami a Senicou - udržali desaťbodový náskok.

Najbližšie sa Slovan predstaví v lige v sobotu 13. apríla o 14.30 h v tradičnom derby na ihrisku Spartaka Trnava, ktorý bojuje o záchranu. Do konca sezóny zostáva osem kôl, bojuje sa ešte o 24 bodov.

Slovan Bratislava - MŠK Žilina 1:1 (0:0)

Góly: 71. Kladrubský - 73. Pich. Rozhodoval: Kráľovič, bez kariet, 2444 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kladrubský, Kopúnek (69. Halenár) - Milinkovič, Žofčák (26. Hlohovský), Soumah - Peltier (83. Grendel)

MŠK Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček, Leitner, Nunes - Pečovský, Mravec (73. Paur), Bello (10. Barčík), Pich - Majtán, Guba (66. Mihalík)

V prvom polčase diváci veľa futbalovej krásy od aktérov na ihrisku nevideli, šancí a vzruchu pred bránami bolo ako šafránu a zväčša sa hra odvíjala medzi šestnástkami. V 3. minúte sa ocitol v sľubnej pozícii domáci Peltier, ktorý však loptu po Bagayokovom centri nedokázal poslať do siete. Po štvrťhodine priaznivci "belasých" dvíhali nad ruky nad hlavu, avšak gól Peltiera pre ofsajd neplatil. Na druhej strane Barčík priamym kopom našiel hlavu Piačeka a žilinský stopér len tesne minul cieľ. Agilný Peltier mohol poslať Slovan do vedenia krátko pred prestávkou, keď sa ocitol po akcii z pravej strany až pred Dúbravkom, ale na gólmana hostí nevyzrel.

Po zmene strán ako prví vytrčili rožky Žilinčania. Peknou individuálnou akciou sa prezentoval Guba, ktorého tvrdý pokus však preletel iba nad bránu. V 56. minúte mal obrovskú šancu Milinkovič, ktorý si po rohu pekne spracoval loptu a len centimetre ho delili od otvorenia skóre. Slovanu sa napokon podarilo prekonať Dúbravku v 71. minúte, keď z diaľky napriahol Kladrubský a lopta po jeho tvrdej strele vymietla šibenicu hosťujúcej brány - 1:0. Dlho sa však slovanisti z vedenia neradovali, už o dve minúty neskôr využil Pich sériu chýb domácich obrancov, obehol s loptou aj Putnockého a do odkrytej brány nemal problém skórovať - 1:1. Rozhodnúť mohol striedajúci Mihalík, ale tiesnený Putnockým poslal loptu hlavou vedľa pravej žrde. Zlepšený výkon oboch mužstiev v druhom polčase aspoň čiastočne napravil zlý dojem z úvodnej 45-minútovky, no najmä od Slovana ako kandidáta číslo jeden na titul sa očakáva viac. V súboji dvoch slovenských bášt posledných rokov sa zrodila zaslúžená remíza a tá zrejme viac potešila trápiacich sa Žilinčanov. Pre nich to bol už štrnásty nerozhodný výsledok v tejto sezóne.