Main Content

Futbal: Bayern sa teší z titulu, Heynckes: "Ukázali sme, že patríme k špičke"

nedeľa, 7. apríl 2013 14:30 | Autor: TASR

Berlín 7. apríla (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov v sobotu pokorili vlastný rekord, keď si v 28. kole najvyššej nemeckej súťaže zabezpečili už ich 23. bundesligový titul. Stalo sa tak po tesnom víťazstve 1:0 na ihrisku Eintrachtu Frankfurt, o ktorom rozhodol v 52. minúte Bastian Schweinsteiger.

Šesť kôl pred koncom ročníka Bavorov už nemôže z pozície lídra vytlačiť druhý Dortmund, ktorý zdolal doma Augsburg 4:2 a v tabuľke má nedostihnuteľný 20-bodový odstup. Mníchovčania tak prepísali historické štatistiky - v ročníkoch 1972/1973 a 2002/2003 sa tešili z trofeje "až" v 30. kole.

Bayern sa však postarali aj o ďalší rekord, keď natiahol sériu bez prehry na 19 zápasov, pričom v 11 sa tešil z víťazstva. "Naším cieľom bolo vyhrať a zabezpečiť si titul," povedal pre agentúru dpa kapitán Philipp Lahm.

"Pracovali sme naozaj tvrdo a sme šťastní, že sa nám podarilo dať aspoň ten jeden gól a ubrániť výsledok. Zaslúžili sme si tu byť, radosť v tíme je neopísateľná," neskrýval radosť David Alaba, ktorý v 27. minúte nepremenil nariadenú penaltu.

Podľa trénera Juppa Heynckesa nebol sobotňajší duel najjednoduchší, o to viac ho výhra potešila. "Mali sme šťastie, že sme vyhrali, ale som naozaj nadšený. Toto je nádherný moment, po 23 rokoch som opäť získal titul. Počas sezóny sme ukázali, že patríme k špičke a že v tíme vládne harmónia. Bolo by fantastické, keby sa nám podarilo uspieť aj v Lige majstrov. Spravíme pre to všetko."

Šesťdesiatsedemročný kormidelník sa tešil z celkového víťazstva v budeslige štyrikrát ako hráč, keď v 70. rokoch triumfoval s Borrusiou Mönchengladbach. "Svoj prvý titul v roku 1971 som takisto získal vo Frankfurte," spresnil Heynckes. Ďalšie dva tituly pridal ako tréner Mníchova v roku 1989 a 1990. V zbieraní ligových trofejí s Bayernom však nateraz skončil, keďže po konci sezóny ho na lavičke vystrieda bývalý kouč FC Barcelona Pep Guardiola.

Po zisku titulu ihneď vypukli v Mníchove oslavy a fanúšikovia vyšli do ulíc, aby oslávil úspech svojho tímu. Hráči si však budú ešte musieť počkať na oslavy, keďže ich v stredu čaká odvetný štvrťfinálový zápas Ligy majstrov proti Juventusu Turín.

"Možno si dáme jedno-dve pivá, ale nezabúdame, že sme ešte neskončili. Máme pred sebou dlhú cestu a ďalšie nesplnené ciele," dodal Lahm, ktorého doplnil prezident klubu Uli Hoeness: "Hráčom a celému realizačnému tímu doprajeme cestou do Mníchova aspoň pohár šampanského. Musíme však myslieť na náš ďalší cieľ - vyhrať Ligu majstrov."

Bayernu zablahoželal aj tréner Dortmundu Jürgen Klopp, ktorý vyzdvihol "skvelú sezónu": "Bayern odvádzal skvelú prácu. Dúfam, že v budúcej sezóne nedovolíme vytvoriť taký priepastný rozdiel."