Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.4.)

pondelok, 8. apríl 2013 12:37 | Autor: Martin Gregor

Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.4.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (8.4.) | zdroj: foto TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Divison.

 

BARCELONA: Cesc Fabregas nastúpil v zápase s Mallorcou na poste pod hrotového útočníka, kde nahradil zraneného Lionela Messiho, a zaznamenal hetrik. Po zápase ale prezradil,  že sa stále cíti byť skôr záložníkom ako útočníkom.

BARCELONA
: Po vyše roku sa na trávniku v profesionálnom zápase opäť objavil Eric Abidal, ktorý sa zotavoval z transplantácie pečene. Po zápase vyhlásil francúzsky futbalista, že mu v ťažkých časoch veľmi pomáhal tréner Tito Vilanova, ktorý pritom sám v posledných mesiacoch bojuje s náročnou chorobou.

REAL MADRID:
Vedenie Bieleho Baletu si uvedomuje, že Xabi Alonso už nevydrží viac než tri sezóny hrať na najvyššej úrovni a preto začína na trhu poškuľovať po hráčovi, ktorý by ho bol v budúcnosti schopný na poste defenzívneho záložníka plnohodnotne nahradiť. Hovorí sa najmä o hráčoch pod 22 rokov – Rubenovi Pardovi z Realu Sociedad, Marcovi Verrattimu z PSG a Ilkayovi Gundeoganovi z BVB.

ATLÉTICO MADRID:
Bývalá opora Atlética Fernando Torres nepriamo naznačil, že netúži po návrate do tohto klubu a chce v Chelsea presvedčiť o svojich kvalitách. Torres sa často spája s Atléticom v súvislosti s veľkou výmenou za Radamela Falcaa.

ATLÉTICO MADRID:
Anglické plátky opäť informovali, že v lete sa pokúsi Arsenal na čele s Arséne Wengerom angažovať ofenzívnu hviezdu Los Colchoneros Adriána. Madridský klub by zaňho mohol zinkasovať odhadom vyše 15 miliónov eur.

ATLÉTICO MADRID:
V hľadáčiku skautov Los Colchoneros sa ocitol kanonier Galatasarayu Istanbul Burak Yilmaz. Uviedol to jeho agent, ktorý zároveň priznal, že Yilmaz by si v španielskej La Lige veľi rád zahral, pretože ju považuje za najlepšiu ligu na svete.

VALENCIA
: Rezignovaného prezidenta Valencie Manuela Llorenteho dočasne nahradil v tejto pozícií Fernando Giner.

MALAGA:
Nepríjemný let absolvovali hráči Malagy. Do ich lietadla počas cesty do San Sebastianu zasiahol blesk, našťastie sa však nič nestalo.

RAYO VALLECANO:
Tréner Raya Paco Jemez vyhlásil, že by rád v tomto ročníku vyhral so svojim klubom nejaký pohár. ,,Bojujeme o prepísanie histórie klubu,” tvrdí.