Main Content

Futbal: Lokomotiv Moskva je v kríze - Ďurica by prvý jarný gól menil za tri body

pondelok, 8. apríl 2013 13:30 | Autor: TASR

Moskva 8. apríla (TASR) - Futbalisti Lokomotivu Moskva ani vo štvrtom jarnom vystúpení v ruskej lige nezabodovali naplno, keď v 23. kole dokázali iba remizovať na domácej pôde s Terekom Groznyj 1:1. Premiérový gól domácich v "odvetnej"časti súťaže strelil slovenský obranca Ján Ďurica, ktorý v 5. minúte otvoril hlavou skóre, no hostia už o dve minúty vyrovnali a potom sa už nikto ďalší do streleckej listiny nezapísal.

"Úvod nám vyšiel podľa predstáv. Povedali sme si v kabíne, že musíme na súpera vyletieť. Lenže dlho sme sa z gólu neradovali, hneď o dve minúty sme inkasovali a to nám na psychike nepomohlo," citovala slová Ďuricu jeho oficiálna internetová stránka.

Podľa 31-ročného slovenského reprezentanta nehrá Lokomotiv zle, k dosahovaniu lepších výsledkov mu však chýba najmä jedna vec: "Hovorím to už dokola, ale jednoducho nám chýba aj šťastie. Opäť sme si vytvorili množstvo šancí, boli sme lepším tímom, ale nedokázali sme vyhrať. Ťažko sa mi hovorí, pretože nálada v kabíne nie je ideálna. Na jar sme nevyhrali, ale musíme ísť ďalej," pokračoval bývalý hráč Dunajskej Stredy, Artmedie Petržalka, nemeckého Hannoveru a Saturnu Moskovská oblasť, ktorý by prvý jarný gól Lokomotivu podľa vlastných slov "vymenil za tri body".

Po 23. kole najvyššej ruskej súťaže okupuje Lokomotiv až 10. priečku. Ďurica napriek tomu neočakáva, že by vedenie moskovského klubu siahlo po odvolaní chorvátskeho trénera Slavena Biliča. V sobotu 13. apríla sa Lokomotiv predstaví doma proti druhému tímu tabuľky Zenitu Petrohrad, ktorý ťahá trojzápasovú víťaznú šnúru. Na vedúci CSKA Moskva však úradujúci majster stráca 8 bodov.