Main Content

Futbal: Bakoš dvoma gólmi zostrelil Teplice, v závere sa obával o výsledok

pondelok, 8. apríl 2013 13:30 | Autor: TASR

Plzeň 8. apríla (TASR) - Slovenský futbalista Marek Bakoš bol hlavnou postavou nedeľňajšieho súboja 22. kola najvyššej českej súťaže medzi jeho Viktoriou Plzeň a FK Teplice (2:1). Reprezentačný útočník sa postaral o oba presné zásahy domáceho mužstva a aj vďaka nemu sa Západočesi stále držia na čele ligovej tabuľky.

Bakoš prvýkrát skóroval v 41. minúte, keď do odkrytej bránky doťukol Teclovu strelu, ktorá sa odrazila od žrde. Na začiatku druhého polčasu si potom nabehol za obranu a sám pred brankárom nezaváhal, keď napálil loptu pod brvno. "Teplice tu predvádzali typický futbal, ktorý vonku hrajú. I keď sme si vytvorili množstvo príležitostí, dobre bránili. Keď sme už viedli 2:0, veril som, že ešte nejaký gól pridáme. Nakoniec sa nám to nepodarilo, ale som veľmi rád, že sme vyhrali," povedal pre oficiálnu internetovú stránku klubu Bakoš, ktorý potvrdil pozíciu najlepšieho strelca tímu. V prebiehajúcom ročníku namieril do čierneho už deväťkrát.

Vo chvíli, keď Teplice znížili na 2:1, už slovenský kanonier nebol na hracej ploche. "Mal som i trochu strach. Pri rohovom kope sa môže stať čokoľvek. Spomenul som si na náš zápas v jednej z predchádzajúcich sezón so Slaviou, keď sme rovnako viedli 2:0, ale v priebehu chvíle bolo vyrovnané. Našťastie sa to teraz takto neskončilo," vydýchol si.