Main Content

LM: Štart Silvu v Barcelone nie je ohrozený

pondelok, 8. apríl 2013 15:30 | Autor: TASR

LM: Štart Silvu v Barcelone nie je ohrozený
LM: Štart Silvu v Barcelone nie je ohrozený | zdroj: TASR

Paríž 8. apríla (TASR) - Brazílsky stopér Thiago Silva pre problémy s kolenom nefiguroval na súpiske Paríža St. Germain v sobotňajšom zápase 31. kola francúzskej futbalovej ligy proti Stade Rennes, v ktorom líder súťaže vyhral 2:0 gólmi Jeremyho Meneza a Zlatana Ibrahimoviča.

Silvove zdravotné problémy však pravdepodobne nebudú natoľko vážne, aby ohrozili jeho štart v stredajšej štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov proti FC Barcelona. Počas víkendu si kľúčový muž parížskej defenzívy doliečil drobné šrámy, v nedeľu absolvoval v tréningovom centre v Camp des Loges špecifické cvičenia a do zápasu s "Barcou" bude fit, informuje denník L'Equipe.

Kouč PSG Carlo Ancelotti nemohol počítať v Bretónsku ani so službami ďalšieho brazílskeho obrancu Alexa, aj on by však mal byť do stredy fit. V sobotu Parížania nenastúpili v najsilnejšom zložení, okrem Silvu a Alexa pauzovali aj Lucas Moura a Christophe Jallet, až v priebehu druhého polčasu naskočili do diania Argentínčania Ezequiel Lavezzi a Javier Pastore. Po triumfe v Rennes si PSG udržal 7-bodový náskok na čele tabuľky pred Olympique Marseille, do konca sezóny zostáva sedem kôl.

PSG remizoval v prvom zápase s Barcelonou doma 2:2 a na Nou Campe sa proti domácemu favoritovi pokúsi o zázrak. Zaobísť sa musí bez potrestaného dispečera stredu poľa Blaisa Matuidiho, domácej Barcelone bude z rovnakých príčin chýbať Javier Mascherano.