Main Content

Hokej-MS13: Surový na ceste k návratu do tímu, o Šatanovi asi do konca týždňa

pondelok, 8. apríl 2013 18:30 | Autor: TASR

Bratislava 8. apríla (TASR) - K slovenskému reprezentačného tímu, ktorý sa v súčasnosti pripravuje na nadchádzajúce hokejové majstrovstvá sveta, by sa mohol znovu pripojiť Tomáš Surový. Tridsaťjedenročný útočník sa síce počas veľkonočných sviatkov ospravedlnil trénerovi Vladimírovi Vůjtekovi z účasti na šampionáte, keďže mu v HC Lev Praha nepredĺžili zmluvu a nechcel riskovať prípadné zranenie, svoje rozhodnutie však v uplynulých dňoch prehodnotil.

Podľa generálneho manažéra národného tímu Otta Sýkoru majú obe strany záujem o hráčov návrat do reprezentácie. "Tomáš si ešte musí vybaviť nejaké záležitosti, stále s ním rokujeme. Zatiaľ nie je jasné, či ho v utorok privítame na zraze," povedal pre TASR Sýkora. Surový, ktorý bol členom strieborného mužstva na vlaňajších MS, by ako univerzál mohol pomôcť na kritickom poste centra.

Po dvojici prípravných duelov vo Švédsku (1:6, 1:5) bude môcť Vůjtek od utorka využiť aj služby Jozefa Stümpela, na zraze privíta i krídelníka Tomáša Záborského a brankára Júliusa Hudáčka. Naopak, káder už opustil Jakub Gašparovič z Medveščaku Záhreb.

Stále nie je uzavretá účasť dlhoročného kapitána reprezentácie a lídra bratislavského Slovana Miroslava Šatana na šampionáte. Skúsený útočník sa v uplynulých dňoch pripravoval s reprezentačným výberom do 20 rokov v bratislavskej Slovnaft Aréne. O jeho štarte na MS malo viac napovedať špeciálne vyšetrenie. "Čo sa týka Mira Šatana, rozhodnúť by sa mohlo do konca týždňa," dodal Sýkora.