Main Content

NHL: Hráčmi týždňa opäť Ovečkin, Elliott a Lundqvist

pondelok, 8. apríl 2013 19:30 | Autor: TASR

New York 8. apríla (TASR) - Najlepšími hráčmi uplynulého týždňa v hokejovej NHL sa stal opäť ľavý krídelník Washingtonu Capitals Alexander Ovečkin a dvojica brankárov Brian Elliott zo St. Louis Blues a Henrik Lundqvist z New Yorku Rangers.

Štatút najlepšieho hráča si vyslúžil znova ruský útočník Ovečkin, ktorý v štyroch stretnutiach dosiahol sedem gólov a dve asistencie. Bilanciu 2+2 si zapísal počas presilových hier, pričom v celej sezóne dal v početnej prevahe 14 gólov, čo je najviac v celej zámorskej súťaži. V zápase proti Floride Panthers zvíťazili Caps 4:3, pričom Ovečkin si zaknihoval 12. hetrik v kariére. Pri víťazstve 4:2 nad Tampa Bay Lightning dostihol s 25 gólmi najlepšieho kanoniera v súťaži Stevena Stamkosa. Dvadsaťsedemročný Moskovčan a dvojnásobný držiteľ Trofeje Maurice Richarda je šiestym najproduktívnejším hráčom NHL s 25 gólmi a 18 asistenciami.

Eliott, kolega slovenského brankára Jaroslava Haláka, zaznamenal v troch dueloch tri výhry vrátane jednej v nájazdoch a dosiahol priemer 1,45 inkasovaných gólov s 95,2% úspešnosťou brankárskych zákrokov. Elliott dotiahol do víťazného konca aj duel s Minnesotou Wild (4:1), v ktorom si Halák obnovil zranenie v dolnej časti tela. V zápase s Detroitom vyhrali bluesmani 1:0 a Elliott "zatiahol rolety" 19-krát v kariére.

Ďalší gólman Lundqvist nastúpil vo všetkých štyroch dueloch Rangers, v ktorých dosiahol bilanciu tri víťazstvá a jedna remíza. Celkovo mal štatistiku 1,22 inkasovaných gólov na zápas a 96,2% úspešnosť svojich zákrokov. V stretnutí proti Pittsburghu (1:2) nastúpil švédsky brankára na svoj jubilejný 500. zápas v NHL. Tridsaťjedenročný rodák z Are má v tejto sezóne bilanciu 17 výhier, 13 prehier a tri remízy, pričom percentuálnej úspešnosti zákrokov figuruje na druhej priečke s číslom 2,07.