Main Content

Kanoistika: Štvorkajak trénuje spolu prvýkrát od OH 2012, zarezáva v Portugalsku

streda, 10. apríl 2013 09:30 | Autor: TASR

Montebelo 10. apríla (TASR) - Slovenský štvorkajak rýchlostných kanoistov trénuje spolu prvýkrát od OH 2012 v Londýne. Kvarteto Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček, Juraj Tarr je spoločne s Miroslavom Zaťkom od pondelka na sústredení v portugalskom rezorte Montebelo Aguieira Lake & Resor, kde zarezáva pod vedením Radovana Šimočka.

"Sústredenie potrvá do 17. apríla. V pláne máme tréningy na singlkajakoch ale budeme zjazďovať už aj K2-ku a K4-ku. Ide nám o to, aby sa chalani po zimnej príprave postupne naladili na spoločnú nôtu. Najazďovanie zimných kilometrov už máme za sebou, teraz sa tréningy začnú skracovať a budú už mať podobný charakter ako príprava počas prebiehajúcej sezóny," povedal Šimočko pre oficiálnu stránku Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky www.canoe.sk.

Stredisko, v ktorom sa slovenskí reprezentanti momentálne pripravujú, je jedným z tréningových centier firmy Nelo. Leží len 30 minút cesty autom od kanála v Montemore, ktorý bude v júni dejiskom ME seniorov. Gelle s Jankovcom si ho počas pobytu s Duklou Trenčín už obzreli, Vlček s Tarrom by sa tam mali vybrať po prvý raz. „Počas voľného dňa sa tam chceme ísť pozrieť. Už vieme, že kanál stojí uprostred poľa a väčšinou tam silno fúka. Celá príprava prebehla bez zranení a všetci štyria sú zdravo nažhavení na novú sezónu. Dobrými výkonmi by radi prekonali miernu frustráciu z londýnskeho vystúpenia. Radi by dokázali sebe aj ostatným, že naša K4 stále má na to, aby získavala na svetových podujatiach medaily," dodal Šimočko.

Prvou vážnou previerkou pre slovenských rýchlostných kanoistov v novej sezóne budú domáce kvalifikačné preteky, ktoré sa uskutočnia 27. a 28. apríla v českých Račiciach. Na nich musia všetci adepti na reprezentačný dres potvrdiť svoju aktuálnu výkonnosť. Potom sa už rozbehne májový blok medzinárodných pretekov. Prvý Svetový pohár sa uskutoční 10. - 12. mája v maďarskom Szegede, druhý 17. - 19. mája v českých Račiciach. Nasleduje Medzinárodná regata v Piešťanoch (24. - 26. mája) a nakoniec tretí Svetový pohár v poľskej Poznani (31. - 2. júna). Prvým vrcholom sezóny budú seniorské majstrovstvá Európy v portugalskom Montemore (14. - 16. júna).