Main Content

Futbal-LM: Real v semifinále, Mourinho zložil poklonu fanúšikom Galatasarayu

streda, 10. apríl 2013 09:30 | Autor: TASR

Istanbul 10. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid si podľa očakávania vybojovali postup do semifinále Ligy majstrov 2012/2013, v druhom polčase štvrťfinálovej odvety proti Galatasarayu však prežívali v istanbulskom pekle krušné chvíle. Zverenci trénera Fatiha Terima tromi gólmi v rozpätí 15 minút otočili na 3:1, no ďalšie šance nevyužili a Cristiano Ronaldo v nadstavenom čase svojím druhým gólom definitívne posunul Real medzi elitné kvarteto.

Kouč "bieleho baletu" Jose Mourinho po zápase zložil poklonu fanúšikom Galatasarayu. "Dnes sme nehrali proti jedenástim domácim hráčom, ale proti 50-tisícovému kotlu. Fanúšikovia Galatasarayu boli neuveriteľní. Turecký tím potvrdil, že má svoju silu a zaslúžene zvíťazil. Počas zápasu som nemal čas byť nervózny a to ani po troch inkasovaných góloch. Na vzniknutú situáciu som zareagoval tým, že som pred obrannú formáciu vysunul Raula Albiola a to sa ukázalo ako správny ťah. Upokojili sme sa a v ďalšom priebehu zápasu sme už neinkasovali," povedal pre akreditované médiá Mourinho. Portugalčan sa môže stať prvým trénerom, ktorý privedie k triumfu v Lige majstrov tri rôzne tímy. V roku 2004 sa tešil zo zisku "ušatej" trofeje s FC Porto, v roku 2010 s Interom Miláno.

Cristiano Ronaldo napriek postupu do semifinále dvíhal varovný prst. "Odveta proti Galatasarayu musí byť pre nás do budúcnosti mementom a slúžiť ako príklad toho, že vo futbale treba hrať celých 90 minút. Trestuhodne sme premárnili šance na zvýšenie jednogólového náskoku a sami sme si skomplikovali situáciu. Posadili sme Galatasaray na koňa a domáci nám začali poriadne zatápať. Strelili tri góly a z jasného zápasu sa takmer stala dráma," povedal najlepší strelec Realu.

Tréner Galatasarayu Fatih Terim bol napriek štvrťfinálovému vypadnutiu na svoj tím hrdý. "Nepodarilo sa nám vyradiť Real Madrid z Ligy majstrov, ale predvedeným výkonom sme si získali rešpekt na celom svete. Odchádzame so vztýčenými hlavami. Verím, že Real teraz vyhrá celú súťaž a my si budeme môcť povedať, že sme vypadli s neskorším šampiónom. Chcel by som sa poďakovať Josemu Mourinhovi. Tréner jedného z najlepších tímov sveta prišiel po zápase do našej šatne a podal hráčom ruky. Bolo to krásne gesto."