Main Content

Futbal-LM: Dortmund po infarktovom závere do semifinále, Klopp:"Je to ako titul"

streda, 10. apríl 2013 09:30 | Autor: TASR

Dortmund 10. apríla (TASR) - Odvetný štvrťfinálový zápas futbalovej Ligy majstrov medzi Borussiou Dortmund a Malagou mal infarktový záver. Domáci ešte v 90. minúte prehrávali s andalúzskym nováčikom prestížnej súťaže 1:2, no v nadstavenom čase strelili dva góly a vybojovali si postup medzi elitné kvarteto.

Tréner Borussie Jürgen Klopp sa po záverečnom hvizde tešil, ako keby jeho zverenci získali cennú trofej. "Bol to veľkolepý večer, na ktorý nikdy nezabudnem. Všetci sme boli na pokraji infarktu. Nevyužili sme množstvo šancí a inkasovali druhý gól, stále som však veril, že to ešte môžeme otočiť. V závere sme mali aj kusisko šťastia. Teraz sa cítime, ako keby sme vyhrali celú Ligu majstrov," povedal pre akreditované médiá Klopp, ktorého zverenci v tejto sezóne LM ani raz neokúsili trpkosť prehry.

Obranca Neven Subotič po zápase dlho nemohol uveriť, že Borussia je v semifinále. "Prežívam najbláznivejšie chvíle v mojej doterajšej futbalovej kariére. Fanúšikovia boli v závere hnacím motorom. Naša púť v tejto edícii Ligy majstrov je akoby vystrihnutá z nejakého hollywoodskeho filmu. Kiež by mala aj hollywoodsky koniec."Športový riaditeľ Michael Zorc priznal, že v závere mal malú dušičku. "Je ťažké vyjadriť slovami to, čo sme všetci na lavičke a na tribúne prežívali. Po nepremenených šanciach ma išlo rozhodiť od zlosti, neprestával som však veriť, že napokon prelomíme streleckú smolu."

Viacerí hráči Malagy sa po zápase sťažovali, že tretí gól, ktorého autorom bol brazílsky obranca Santana, padol z ofsajdu. "Vo futbale zohrávajú dôležitú úlohu viaceré faktory. Tretí gól pravdepodobne padol z ofsajdu, predchádzala mu strkanica v šestnástke, viaceré údery lakťom. Rozhodca však usúdil, že neprišlo k porušeniu pravidiel," povedal tréner Malagy Manuel Pellegrini, ktorý v sobotu po ligovom zápase v San Sebastiane odletel do rodného Chile na pohreb otca a do Dortmundu dorazil až v utorok ráno.

Oba góly Borussie v nadstavení padli po centroch do šestnástky. "Vedeli sme, že domáci budú v závere nakopávať lopty a snažiť sa niečo vyťažiť zo skrumáží. Sme veľmi sklamaní, že sme premárnili obrovskú šancu. Štyri minúty nás delili od postupu do semifinále, no nechali sme si ho ujsť pomedzi prsty. V našej kabíne teraz zavládol veľkú smútok, viacerí chlapci plačú," povedal paraguajský útočník Roque Santa Cruz, ktorý sa dostal na ihrisko v 83. minúte, keď vystriedal Brazílčana Julia Baptistu.