Main Content

Futbal: Karol Kisel sa teší na pražské derby proti Sparte i na trénera Lavičku

streda, 10. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Praha 10. marca (TASR) - Špecifickú príchuť bude mať sobotňajšie pražské derby českej futbalovej Gambrinus ligy pre hráča Slavie Praha Karola Kisela. Ako jeden z mála pozná aj atmosféru v kabíne Sparty Praha, s ktorou ho viaže aj pevné puto s jej trénerom Vítězslavom Lavičkom. Spolu s ním sa tešili v austrálskej lige z majstrovského titulu s tímom FC Sydney v roku 2010, pričom tam spolu obaja pôsobili ešte aj v minulom roku.

"Tým pádom je pre mňa derby ešte atraktívnejšie," povedal Karol Kisel pre český Sport na margo toho, že sa teraz spolu stretnú ako protivníci. "Je to skvelý človek, ľudská osobnosť a veľký futbalový odborník. Pre mňa je to motivácia k tomu, aby som podal čo najlepší výkon. Napriek tomu, že sa navzájom ohromne rešpektujeme, tak na ihrisku sme nezmieriteľní protivníci a obaja chceme uspieť. Po zápase si ale podáme priateľsky ruky bez náznaku závisti. Nech to dopadne akokoľvek."

Na otázku, či by ho nemrzelo, že prípadným svojím gólom by mu mohol "zobrať" majstrovský titul, Karol Kisel sebavedome vyhlásil: "My Sparte nič nepokazíme, pretože potom hráme v Plzni a tam vyhráme tiež. Takže to bude narovnako, tie stratené body jej vrátime." Kisel zároveň uviedol, že Slavia napriek problémom, je mužstvom, ktoré môže zdolať každého. "Je však tiež pravda, že sme schopní s každým prehrať..."

Podľa jeho slov má na Spartu stále veľa krásnych spomienok. "Poznám tam veľa ľudí, od trénerov, cez masérov až po trávnikára, vlastne skoro všetkých. Je to pre mňa veľmi špecifický zápas, o to viac chcem uspieť. Práve pre takého duely futbal ešte stále hrám a veľmi si ho užijem."

Hoci v Sparte strávil toho dosť, teraz ako slavista dá vraj za ňu aj dušu. "To je jednoznačné, nie je treba o tom hovoriť. Mám rešpekt k obom klubom a som rád, že som oba spoznal. Ale teraz chcem Spartu poraziť."