Main Content

Čerešňáka prekvapila pozvánka od Vůjteka

streda, 10. apríl 2013 12:30 | Autor: TASR

Čerešňáka prekvapila pozvánka od Vůjteka
Čerešňáka prekvapila pozvánka od Vůjteka | zdroj: TASR

Bratislava 10. apríla (TASR) - Prekvapujúcim menom na zozname slovenských hokejistov pripravujúcich sa na májové majstrovstvá sveta je Peter Čerešňák. Obrancu tímu Peterborough Petes z kanadskej juniorskej OHL povolal tréner Vladimír Vůjtek do národného tímu pred dvojicou stretnutí v Bielorusku.

Iba 20-ročný hokejista, ktorý priletel na Slovensko zo zámoria pred desiatimi dňami, priznal, že pozvánku vôbec nečakal: "Bolo to pre mňa prekvapenie, ani neviem, čo k tomu povedať. Agent mi v pondelok zavolal, že sa mám v utorok do tretej hlásiť na zraze v Bratislave. Sám neviem, čo ma čaká, uvidíme, čo povedia tréneri."

Vůjtek načrtol, že s Čerešňákom počíta skôr pre nasledujúce roky. V aktuálnej záverečnej príprave reprezentačný tréner predovšetkým chce, aby sa nádejný obranca udomácnil v tíme a nasal reprezentačnú atmosféru. Odchovanec trenčianskej Dukly už reprezentoval svoju krajinu na dvoch majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov a troch majstrovstvách sveta do 20 rokov. Na poslednom juniorskom šampionáte na prelome rokov v Ufe rozhodol svojím gólom v predĺžení o výhre nad Nemeckom 2:1, čím si mladí Slováci zaistili zotrvanie v elitnej kategórii.

Stodeväťdesiatjeden cm vysokého a 95 kg vážiaceho zadáka draftoval klub NHL New York Rangers pred dvoma rokmi z celkového 172. miesta, posledné dve sezóny strávil v kanadskej juniorke. "Sezóna mohla byť lepšia, ale človek si nenavyberá. Záver ročníka som mal dobrý, tak verím, že si formu prenesiem aj do reprezentácie," si Čerešňák, ktorý zo súčasného reprezentačného kádra pozná len útočníkov Marka Daňa, Andreja Štastného a Tomáša Záborského.

Okrem hokeja ho v najbližšom čase čakajú aj maturitné skúšky. "Budú zo slovenčiny, angličtiny, geografie a základov športovej prípravy. Maturovať budem v Trenčíne", dodal talentovaný obranca.