Main Content

Hokej: Balej sa vrátil do zostavy Plzne v pravý čas, v 1. finále otvoril skóre

streda, 10. apríl 2013 15:30 | Autor: TASR

Zlín 10. apríla (TASR) - Skvelý návrat do zostavy HC Škoda Plzeň zaznamenal slovenský hokejový útočník Jozef Balej. Po zlomenine ruky zo 17. februára v súboji s českobudějovickým Mountfieldom neodohral až do utorka ani jeden zápas, ale hneď v prvom finále play off extraligy proti Zlínu na jeho ľade bol jedným z hrdinov pri výhre Západočechov 3:0.

Bol to práve slovenský legionár, ktorý v prvej tretine strelil vedúci gól Plzne, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný. "Som veľmi rád, že som sa konečne zapojil," uviedol pred idnes.cz Jozef Balej. Od polovice februára pri domácich zápasoch Plzne "trpel" iba v hľadisku.

"Určite je horšie sa pozerať z tribúny, ako byť na ľade. Je to ale hokej, patrí to k tomu. Bola to taká hlúpa náhoda, pri otvorených dvierkach som si zlomil ruku," vrátil sa k nešťastnému okamihu zo zápasu s Mountfieldom. Svojich spoluhráčov pozorne sledoval a tešil sa z ich výborných výkonov. "Som veľmi rád, kde sme sa dokázali dostať," zdôraznil autor 15 gólov v základnej časti, ku ktorým pridal osem asistencií. Návrat do zostavy sa mu vydaril naozaj vynikajúco, už po niekoľkých striedaniach v presilovke zabezpečil pre svoj tím vedenie. "Veľmi som sa na to tešil a som rád, že som sa mohol znova zapojiť. Bolo pre mňa nekonečné, ako som sa na chlapcov len pozeral a nemohol som im pomôcť. Ale zvládli to a dostali sa do finále," pochválil spoluhráčov Balej.

Dlhá nútená prestávka sa na jeho výkone vôbec neprejavila. "Robil som kondičné cvičenia, aby som sa udržal vo forme. Nastúpiť do rozbehnutého vlaku je určite jednoduchšie, snažil som sa odohrať čo najlepší zápas a chlapcom pomôcť," konštatoval 31-ročný slovenský útočník.