Main Content

Volejbal: Doprastav - Slávia EU 0:3, stav finálovej série 0:2 (2)

streda, 10. apríl 2013 20:30 | Autor: TASR

Bratislava 10. apríla (TASR) - Volejbalistky Slávie EU Bratislava zvíťazili v stredu v druhom finále play off extraligy v hale PKO nad domácim Doprastavom 3:0. V sérii hranej na tri víťazstvá sa tak ujali vedenia 2:0 a už iba jeden krok ich delí od toho, aby sa tešili z 15. majstrovského titulu. Prvú možnosť získať ho, budú mať v sobotu 13. marca, kedy je na programe tretí súboj v ŠH Mladosť o 17.00 h.

finále, 2. zápas:

Doprastav Bratislava - Slávia EU Bratislava 0:3 (-23, -22, -20)

78 minút, rozhodovali Juráček, Schimpl, 500 divákov

(stav série: 0:2)

Doprastav: Crkoňová, Drobňáková, Hunterová, Pencová, Koseková, Stankovianska, libero Nikmonová (Ovečková, Abrhámová, Skalová, Jelínková)

Slávia: Kuciaková, Salanciová, Smataníková, Kóšová, Herelová, Golitková, libero Hinzellerová (Pištěláková, Snopková, Mitrengová)

Lepší vstup do zápasu mali slávistky, ktoré viedli do stavu 4:3. Domáce im ale potom odskočili na 8:4 a neskôr z 8:7 na 12:7, keď sa presadzovali vďaka razantnejšiemu útoku a kompaktnejšej obrane. Aj tento stav sa hosťujúcim hráčkam podarilo postupne stiahnuť až na rozdiel bodu (15:14). Definitívu pre domáce neznamenalo ani ďalšie zvýšenie náskoku na 19:15, pretože sa rozhodovalo až v dramatickej koncovke. V nej sa slávistkám podarilo vyrovnať na 21:21 a pri podaní Pištělákovej sa dostali až k setbalu. Nevyužili ho, rovnako ani ďalší a až tretí po pokazenom podaní Ovečkovej znamenal zisk setu a ich vedenie 1:0. Aj druhý set sa začal podobne ako prvý (0:2, 6:3, 6:5, 8:5, 8:7). Od stavu 10:10 sa obe družstvá striedali v jednobodovom vedení až do 15:15. Potom ale prevzali taktovku do svojich rúk hráčky EU, získali vedenie 23:18 a set aj s menším zaváhaním doviedli po druhom využitom setbale do vedenia 2:0. V treťom sete boli od stavu 5:5 len slávistky. Hoci sa v závere domáce na nich dotiahli na 19:19, set ani víťazstvo si už nenechali zobrať.

Marek Rojko, tréner Doprastavu: "Myslím si, že v prvom sete sme pokračovali v tom režime a výkone, aký sme podali vo väčšine zápasu v Mladosti. Znova je to však rovnaká pesnička. Keby sme vyhrali druhý set v prvom zápase, keby sme vyhrali prvý set dnes. Slávia však bola lepšia, lepšia možno v detailoch, ktoré potom spravia sériu. Ja som pred sezónou i pred touto sériou hovoril, že Slávia je jednoducho favorit práve pre tie veci, ktoré sú na jej strane stabilnejšie, aj keď dnes nehrali nejaký horibilný volejbal ani jej hráčky. Sľúbil som však, že Doprastav bude hrýzť a nemyslím si, že by to bolo odovzdané, aj keď sa to skončilo 0:3."

Martin Hančík, tréner Slávie EU: "Som rád, že sme vyhrali, lebo to bol dosť aj taktický boj. Doprastav hral výborne, urobil však o niečo viac chýb ako my. Do tretieho zápasu musíme ísť asi uvoľnene, ako som to dievčatám prízvukoval už keď sme so šťastím vyhrali prvý set. Natrénované máme, vieme zvládnuť ťažké zápasy aj koncovky, ale nemôžeme sa stále dopúšťať toho, že si to sami skomplikujeme, lebo nás to stojí strašne veľa síl. Ideme ďalej, ako keby bolo 0:0."

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o hlasy trénerov