Main Content

Ohlasy po zápase Juventusu s Bayernom (0:2)

štvrtok, 11. apríl 2013 10:30 | Autor: TASR

Ohlasy po zápase Juventusu s Bayernom (0:2)
Ohlasy po zápase Juventusu s Bayernom (0:2) | zdroj: TASR

Turín 11. apríla (TASR) - Futbalisti Bayernu Mníchov útočia na druhú finálovú účasť v Lige majstrov v rade. Čerstvý 23-násobný nemecký majster na ceste do semifinále LM 2012/2013 vyradil horúceho kandidáta na taliansky titul Juventus Turín po dvoch výhrach 2:0.

V stredajšej turínskej odvete si Bayern držal "starú dámu" viac ako hodinu od tela a potom udrel zásluhou gólu Mária Mandžukiča. V tom momente už potrebovali domáci na postup dať za 26 minút štyri góly. Juventus však neskóroval ani raz a naopak konečný rezultát uzavrel striedajúci Claudio Pizarro.

"Teraz už nezáleží na tom, koho dostaneme v semifinále, pretože akýkoľvek tím vrátane nás môže Ligu majstrov vyhrať," povedal tréner Bayernu Jupp Heynckes. "Nebude to jednoduché pre žiaden tím. Som si istý, že každý nás rešpektuje, pretože sme sa dostali do finále dvakrát za posledné tri roky. Nebolo jednoduché hrať druhý dôležitý zápas za štyri dni, takže skutočne chlapcom gratulujem. Ak by sme však pokračovali dnes vo výkone z úvodných 20 minút, tak by sme určite nevyhrali."

Tréner Juventusu Antonio Conte vo svojej pozápasovej reči skonštatoval, že žiaden taliansky klub v najbližších rokoch nevyhrá Ligu majstrov. "Kluby, ktoré sú teraz na vrchole ako FC Barcelona, Real Madrid, Manchester United, Manchester City, Paríž St. Germain majú totiž obrovské rozpočty. Oni si jednoducho kupujú najlepších futbalistov. My sa musíme pokúsiť urobiť všetko pre navýšenie nášho rozpočtu. Ale to nie je len nedostatok Juventusu, ale celého talianskeho futbalu. Všetci sa musíme snažiť posunúť náš futbal na vyššiu úroveň," povedal Conte, ktorý ako stredopoliar Juventusu triumfoval nad Ajaxom Amsterdam vo finále Ligy majstrov 1995/1996.

Juventus sa snažil do semifinále LM kvalifikovať po dlhých desiatich rokoch. Taliansky klub nedominoval v prvom štvrťfinálovom stretnutí a mal šťastie, že z bavorskej metropoly odišiel len s prehrou 0:2. V odvete už mala "stará dáma" aj problémy s vynútenými zmenami, pretože stredopoliar Arturo Vidal a obranca Stephan Lichtsteiner boli dištancovaní a útočník Sebastian Giovinco zranený. "Všetci chlapci hrali dnes na 110 percent," povedal Conte. "Bayern však ukázal, že je silnejší a gratulujeme mu. Som pokojný, pretože viem, že viac sme pre postup nemohli urobiť."