Main Content

Ohlasy po zápase Barcelony s PSG (1:1)

štvrtok, 11. apríl 2013 10:30 | Autor: TASR

Ohlasy po zápase Barcelony s PSG (1:1)
Ohlasy po zápase Barcelony s PSG (1:1) | zdroj: TASR

Barcelona 11. apríla (TASR) - Futbalistom FC Barcelona stačila v odvetnom zápase štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013 proti Parížu St. Germain aj remíza 1:1 na to, aby po roku opäť postúpili medzi najlepšie štyri tímy starého kontinentu.

Pred týždňom na štadióne v Parku Princov sa zrodila remíza 2:2 a tak sa katalánsky klub kvalifikoval do ďalšej fázy vďaka vyššiemu počtu gólov dosiahnutých na súperovom ihrisku. 

V odvetnom zápase na Nou Campe museli domáci zachraňovať situáciu, pretože v druhom polčase otvoril skóre v 50. minúte Javier Pastore. "Dokázali sme, že pri rýchlych protiútokoch môžeme proti Barcelone skórovať, ale žiaľ jeden gól ich zachránil. Keď už vyrovnali, bola to iná Barcelona. Držali loptu a pôsobili uvoľnene, presne tak ako radi hrajú," povedal Argentínčan Pastore.

Barcelonu však "spasil" až príchod striedajúceho Lionela Messiho, ktorý rozhýbal zadné rady PSG. Argentínsky krídelník nehral od začiatku pre nedoliečené zranenie stehenného svalu. A práve on mal veľký podiel v 71. minúte na vyrovnávajúcom góle, keď naviezol loptu k šestnástke, nahral nabiehajúcemu Davidovi Villovi a ten našiel spätnou prihrávkou Pedra, ktorý nechytateľne skóroval.

"Messi bol pre nás veľkou vzpruhou," povedal 25-ročný Pedro. "On tvrdo celý týždeň pracoval, aby nám bol schopný dnes pomôcť. Chceme mu za to poďakovať a zagratulovať za všetko čo urobil pre to, aby pomohol svojmu mužstvu. Jednoducho je to číslo jeden. Jeho prítomnosť sme okamžite na ihrisku cítili, takže nás posunul ku konečnému výsledku."

Slovami chvály na adresu štvornásobného víťaza ankety o najlepšieho futbalistu sveta nešetril ani asistent trénera Barcelony Jordi Roura. "Leo je výnimočný hráč. Vedeli sme, že zrejme nebude hrať, ak nebude potrebné dať nejaký gól. Leo už vie, kedy treba pritlačiť a kedy zatiahnuť brzdu. Aj keď nebol na 100 percent fit, stále mal rovnaký prístup a motiváciu zvíťaziť, či postúpiť."

Futbalistov PSG delilo od postupu do semifinále necelých 20 minút a nebyť viacerých nevyužitých príležitostí v oboch polčasoch, mohlo byť všetko inak. Vo finálnej koncovke hneď niekoľkokrát zlyhal najmä inak aktívne hrajúci Ezequiel Lavezzi.

"Môžeme sa hádať o tom, aký výsledok by svedčal tomuto zápasu. Už v prvom polčase sme mohli dať gól. Mali sme tam dve-tri dobré príležitosti a keby sme to premenili, možno by sme dali aj ďalšie. Messi priniesol medzi spoluhráčov a fanúšikov sebadôveru aj keď nebol fit na 100 percent," poznamenal tréner PSG Carlo Ancelotti, ktorý sa do štvrťfinále Ligy majstrov kvalifikoval už so štyrmi rôznymi klubmi.