Main Content

NHL: Sekera s Pánikom s asistenciami, Montreal s Budajom zdolal Buffalo 5:1

piatok, 12. apríl 2013 08:30 | Autor: TASR

NHL: Sekera s Pánikom s asistenciami, Montreal s Budajom zdolal Buffalo 5:1
NHL: Sekera s Pánikom s asistenciami, Montreal s Budajom zdolal Buffalo 5:1 | zdroj: TASR

New York 12. apríla (TASR) - Dvaja slovenskí hokejisti si v noci na piatok v zámorskej NHL rozšírili svoje osobné štatistiky. V stretnutí Buffala s Montrealom zaznamenal domáci obranca Andrej Sekera jednu asistenciu a na svojom konte má v tejto sezóne už 12 kanadských bodov. Sekera strávil na ľade takmer 20 minút, jeho mužstvo ale ťahalo za kratší koniec, keď podľahlo 1:5. V bránke Montrealu stál znova Peter Budaj, na ktorého domáci vyslali iba 15 striel. Pre Budaja, ktorý len vo štvrtok predĺžili s klubom zmluvu o ďalšie dva roky, to bol v tejto sezóne deviaty zápas, siedmy víťazný.

Asistenciu si pripísal aj útočník Tampy Bay Richard Pánik. S Pittsburghom ale "blesky" prehrali 3:6, pre slovenského hráča to bol v prebiehajúcej skrátenej sezóne piaty bod. Okrem neho počas 11:36 minútového pobytu na ľade zaznamenal aj jeden mínusový bod.

Zo súboja dvoch Slovákov Zdeno Chára - Ľubomír Višňovský, vyšiel lepšie obranca NY Islanders. Ostrovania zvíťazili 2:1 a Višňovský počas takmer 20-minútového pobytu na ľade ohrozil domáceho brankára tromi strelami. Chára odohral 23:06 minút, počas nich sa prezentoval iba jednou strelou a pripísal si jednu mínusku. Florida s Tomášom Kopeckým prehrala vo Winnipegu 2:7, slovenský útočník bol na ľade 16:28 minút a zaznamenal jeden plusový bod.

výsledky:

Philadelphia - Ottawa 1:3, Washington - Carolina 3:1, Boston - NY Islanders 1:2, Buffalo - Montreal 1:5 (za domácich SEKERA 0+1), Tampa Bay - Pittsburgh 3:6 (za domácich PÁNIK 0+1), Detroit - San Jose 2:3 pp a sn, Winnipeg - Florida 7:2, Minnesota - St. Louis 0:2, Los Angeles - Colorado 3:2 pp a sn