Main Content

Pre tipujúcich: 26. kolo Corgoň ligy

sobota, 13. apríl 2013 11:14 | Autor: Filip Chudý

Pre tipujúcich: 26. kolo Corgoň ligy
Pre tipujúcich: 26. kolo Corgoň ligy | zdroj: foto TASR

Po týždňovej prestávke pokračuje Corgoň liga ďalším ligovým kolom. Najväčšiu pozornosť púta najväčšie slovenské derby, v ktorom Slovan cestuje do Trnavy. Prinášame vám pohľad na zápasy 26. kola Corgoň ligy.

Zoznam zápasov
 
Sobota 13. apríla o 14:30 h
Spartak Trnava - Slovan Bratislava
MFK Košice - AS Trenčín
Tatran Prešov - MFK Ružomberok
 
Sobota 13. apríla o 17:30 h
MŠK Žilina - FK Senica
Dukla Banská Bystrica - ViOn Zlaté Moravce
 
Nedeľa 14. apríla o 12:30 h
Spartak Myjava - FC Nitra
 
Ako tipovať
Zvykne sa hovoriť, že derby nemá favorita, ale najväčšie slovenské ho má. Slovan kráča za pevne titulom, keď sa k nemu jeho najbližší prenasledovatelia nevedia priblížiť, hoci šancu dostali. Trnava kráča presne opačným smerom, keď posledné miesto má na dohľad. Preto musia červeno-čierni zbierať body hlavne doma. No ak sa nič neočakávané nestane, tak jednoznačná kvalita na strane belasých sa prejaví. Kurz na víťazstvo Slovana v našej Tipovacej lige je 2,33.
 
Pozornosť bude pútať aj zápas Košice - Trenčín, v ktorom sa priamo bojuje o druhé miesto a pohárové priečky. Dovolíme si tvrdiť, že obe mužstvá pôjdu na to ofenzívne, čo divákov určite poteší. Preto odporúčame tip na to, že v zápase padnú viac ako dva góly. Tento tip nám potvrdzuje skutočnosť, že nad túto métu sa zápasy týchto mužstiev v košickom Čermeli už vyše 10 rokov dostávajú. Kurz na to v našej Tipovacej lige je 1,91.
 
Prešov sa dostal pod výrazný tlak, keď už proste musí vyhrať a doma proti Ružomberku má na to ideálnu príležitosť. Ale ťažko povedať, čo urobí s psychikou Prešovčanov správa o chystanej výmene trénera. Ružomberok je tiež nevyspytateľný, preto odporúčame tento zápas vynechať z vašich tiketov.
 
Žilina začala dávať góly a už aj vyhrala, hoci iba v Slovnaft cup-e. Žilinčania si tak posilnili sebavedomie, no v súboji so Senicou by ho museli mať aj tak väčšie. Senica to totiž na Žilinu od príchodu do Corgoň ligy nevie. Výstrahou môže byť iba to, že Senica je lepšia na súperových ihriskách, odkiaľ získala viac bodov. Hoci sa na jar pri Žiline často popálime, tak tvrdohlavo jej budeme veriť aj teraz. Kurz na víťazstvo Žiliny v našej Tipovacej lige je 2,00.
 
Zvyšné dva zápasy sú tiež otáznejšieho charakteru. V zápase Banská Bystrica - Zlaté Moravce by sme sa možno priklonili k tipu na maximálne dva góly v zápase (kurz 1,63), ale hlavne hostia môžu urobiť škrt cez rozpočet, keď buď pozitívne, či negatívne explodujú. Nedeľná dohrávka Myjava - Nitra môže byť ovplyvnená sobotnými výsledkami, preto radšej s tipom počkajte.
 
Do diskusie napíšte vaše tipy, prípadne nejaký postreh pre ostatných.